Noi acuzații grave la adresa Rusiei, în contextul alegerilor prezidențiale din SUA

Noi acuzații grave la adresa Rusiei, în contextul alegerilor prezidențiale din SUA
foto: Hepta.ro /Zuma Press / Leigh Vogel - Pool Via Cnp

Statele Unite ale Americii lansează noi acuzații grave la adresa Rusiei. Potrivit americanilor, rușii vor să decredibilizeze alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, în special votul prin corespondență.

Acuzațiile au fost lansate de Departamentul Securității Interne, printr-o notă publicată în presa din Statele Unite.

„Rusia este susceptibilă să continue să-și accenteueze criticile împotriva votului prin corespondență (…), cu scopul ca populația să-și piardă încrederea în procesul electoral”, notează specialiștii din spionaj din cadrul Departamentului Securității Interne (DHS).

Demersurile rușilor au început din martie 2020, spun americanii, prin intermediul presei de stat și a rețețelor sociale. Acestea s-au accelerat odată cu pandemia de COVID-19. Aceste acuzații vin după ce președinteleDonald Trump a avertizat la rândul său, de săptămâni de zile că va exista riscul de fraude la alegerile din noiembrie, cu privire la votul prin corespondență.

Senatori democrați au cerut deja, încă de joi, Departamentului Trezoreriei să sancționeze orice entitate rusă care se amestecă în alegerile americane.

B1 TV difuzează în exclusivitate documentarul „VIAȚA LUI DONALD TRUMP”, vineri, 4 septembrie, de la ora 22.00, respectiv în reluare duminică, 6 septembrie, de la ora 16.

Protestele de lângă Casa Albă sunt finanțate de oameni bogați foarte proști, susține Donald Trump

Într-un interviu pentru Fox News, liderul de la Casa Albă a explicat că unul dintre participanții la RNC a călătorit spre Washington „într-un avion dintr-un anumit oraș, iar avionul era aproape plin cu golani îmbrăcați în uniforme întunecate, uniforme negre”. Președintele SUA a refuzat să spună cine i-a povestit întâmplarea, dar i-a promis jurnalistei Laura Ingraham că o va face „cândva”.

„Această persoană venea spre Convenția Națională Republicană și erau cam șapte oameni alături de această persoană, iar apoi o grămadă de oameni erau în avion ca să facă probleme”, a insistat Donald Trump. „Toate aceste lucruri se întâmplă”.

Președintele SUA a mai adăugat că „oameni de care nu ați auzit niciodată, oameni din umbre întunecate” ar putea facilita o mare parte din activismul de stânga.

„Banii vin de la niște oameni bogați foarte proști, care nici n-au idee că dacă le va ieși vreodată, ceea ce nu se va întâmpla, vor fi aruncați la lupi cum n-ați mai văzut niciodată”, spune el.