Noi inundații în Veneția: O femeie găsită moartă și un viaduct surpat, în timp ce orașul se scufundă tot mai tare sub ape

Noi inundații în Veneția: O femeie găsită moartă și un viaduct surpat, în timp ce orașul se scufundă tot mai tare sub ape
foto: Pixabay

O porţiune a unui viaduct rutier s-a surpat în nordul Italiei, aparent din cauza unor intenperii puternice în regiune – în care o femeie a fost găsită moartă în maşina sa, luată de un râu care s-a revărsat – şi care au provocat o nouă creştere a nivelului apei la Veneţia, relatează AFP preluată de news.ro.

Surparea viaductului, duminică, nu s-a soldat cu victime.

Imagini difuzate de presa italiană surprind o gaură de aproximativ 30 de metri în mijlocul viaductului A6, între Torino şi Savona (Liguria), de-acum rupt în două. Tronsonul surpat al acestei autostrăzi, care asigură o legătură cu Franţa, a fost traversat de un imens torent de noroi.

Surparea are legătură cu o alunecare de teren din munte, potrivit presei.

Forţele de ordine nu au găsit răniţi când au ajuns la faţa locului, iar preşedintele regiunii Liguria Giovanni Toti a declarat pe Facebook că ”speră din suflet” ca situaţia să rămână aşa.

Un elicopter a survolat locul, iar echipe cu câini au fost trimise la faţa locului pentru a se asigura că nu au fost antrenate vehicule maii dearte, acoperite de noroi.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe