Noi reguli de călătorie. Canada va solicita călătorilor care pătrund pe teritoriul său un test Covid-19 negativ

Noi reguli de călătorie. Canada va solicita călătorilor care pătrund pe teritoriul său un test Covid-19 negativ
Foto: Yousel Alfuhigi (Unsplash.com)

Toate persoanelecare sosesc pe teritoriul Canadei li se va cere să prezinte un test COVID-19 negativ, care să fie făcut în ultimele trei zile înainte de intrarea în țară, au transmis, miercuri seară,miniştrii canadieni, potrivit AFP.

Canada impunenoi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Guvernul va cere rapid o „măsură suplimentară care va impune tuturor pasagerilor care sosesc în Canada să aibă un test de depistare a COVID-19 care să fie negativ”, a declarat ministrul afacerilor interguvernamentale Dominique LeBlancîn cadrul unui briefing de presă.

Se aşteaptă ca această măsură să intre în vigoare „în următoarele zile”, a adăugat oficialul canadian.

Noua măsură va fi introdusă după ce săptămâna trecută au fost depistate mai multe cazuri de contaminare cu noua variantă a virusului care circulă în Regatul Unit al Marii Britanii.

În urma apariției noii tulpini în sud-estul Angliei,Canada a suspendattoate zborurile care provin din Marea Britaniepână pe 6 ianuarie.

”Unii călătoresc în continuare din motive neesenţiale”

Oamenii care sosesc în Canada, indiferent dacă sunt sau nu canadieni, sunt supuşi unei carantine obligatorii de 14 zile. Dacă nu respectă această măsură, aceştia riscă să se confrunte cu o pedeapsă cu închisoarea de până la şase luni şi/sau o amendă ce poate ajunge la 750.000 de dolari canadieni ( 478.000 euro).

Vizitele autorităţilor canadiene la domiciliul călătorilor aflaţi în carantină vor fi, de asemenea, „mai numeroase în următoarele săptămâni” pentru a asigura respectarea aplicării acestei măsuri.

Chiar dacă „majoritatea canadienilor” a respectat recomandările autorităţilor, „unii călătoresc în continuare din motive neesenţiale”, a spus dr. Howard Njoo, director adjunct al sănătăţii publice federale.

„Este foarte îngrijorător”, a adăugat specialistul.

La rândul său, premierul statului Ontario, Doug Ford, s-a declarat „extrem de dezamăgit” de ministrul de finanţe, Rod Phillips, care a plecat într-o călătorie în Caraibi şi l-a îndemnat să se întoarcă acasă „imediat”.

Mai multe provincii au impus carantină în multe zone în perioada sărbătorilor şi se confruntă cu un număr record de cazuri zilnice de infectări în această săptămână.

Frontierele internaţionale ale Canadei sunt închise din luna martie, cu excepţia străinilor a căror prezenţă este considerată esenţială.

„Doar aproximativ 2% din toate cazurile raportate de COVID-19 din Canada provin din călătorii în afara ţării”, a precizat LeBlanc.

Canada a înregistrat miercuri un total de 571.070 de cazuri de de contaminare cu noul coronavirus şi un bilanţ de 15.440 de decese provocate de COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo
18:39 - „Doamne, hai că nu suntem pierduți!”. O ambulanță blocată în zăpadă a fost împinsă de un grup de petrecăreți. Tinerii au mers 2 kilometri prin viscol pentru a ajunge la autospecială (VIDEO, FOTO)