Noi restricții în Cehia. „Masca va fi obligatorie și la locul de muncă!”

Noi restricții în Cehia. „Masca va fi obligatorie și la locul de muncă!”
Foto: Hepta.ro

Guvernul ceh a anunțat miercuri, 20 octombrie, că înăsprește restricțiile și controalele sanitare, în vederea combaterii pandemiei de Covid-19.

3.246 de noi contaminări în ultimele 24 de ore, în Cehia

Ministerul Sănătății din Cehia a afirmat că numărul de infectări al zilei curente este dublu față de aceeași zi a săptămânii trecute, fiind înregistrate 3,246 de contaminări.

Săptămâna trecută, 51 de persoane au decedat în Cehia din cauza COVID-19, comparativ cu cele 44 de decese înregistrate în septembrie, a precizat Adam Vojtech, ministrul Sănătății.

Noi restricții în Cehia, pe fondul crizei COVID

Începând cu data de 25 octombrie, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile închise, inclusiv la locul de muncă.

„Începând cu 1 noiembrie, restaurantele, cluburile şi discotecile vor trebui să verifice certificatele de vaccinare, testele sau dovezile privind însănătoşirea clienţilor lor care au trecut prin COVID-19”, a adăugat Vojtech.

Potrivit Agerpres, guvernul ceh va reduce valabilitatea testelor, iar populația va fi nevoită să plătească testele începând cu data de 1 noiembrie, pentru a crește rata de vaccinare.

Noi restricții și în România

După ce marți, 19 octombrie, s-a înregistrat cel mai negru record al pandemiei, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, astăzi, la Controceni pentru stabilirea noilor restricții pentru a combate infectarea cu noul coronavirus.

„Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgenţă de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea şi interacţiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma şi pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toţi, ca societate”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

  • Portul măștii redevine obligatoriu peste tot. Și în interior, și în exterior.
  • Toți elevii, inclusiv cei de gimnaziu și de liceu, intră în vacanță pentru două săptămâni.
  • Se impune carantina de noapte. Circulația va fi restricționată noaptea, excepție fac cei vaccinați sau cei care se deplasează în interes de serviciu.
  • Certificatul Verde va deveni obligatoriu pentru „majoritatea activităților”.

Noile restricții urmează să fie votate vineri, 22 octombrie, iar acestea vor urma să intre în vigoare luni, 25 octombrie.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE