Noua Zeelandă intră în lockdown național după descoperirea unui singur caz de coronavirus, primul din ultimele șase luni

Noua Zeelandă intră în lockdown național după descoperirea unui singur caz de coronavirus, primul din ultimele șase luni
Foto: Pixabay

Noua Zeelandă a anunțat că va intra în lockdown național după descoperirea unui caz de coronavirus, primul din ultimele șase luni, informează BBC.

Lockdown în Noua Zeelandă din cauza unei singure infectări cu coronavirus

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani, care a fost testat pozitiv în orașul Auckland. El ar fi contagios de joia trecută. Auckland va intra în carantină o săptămână, iar restul țării trei zile. Tot o săptămână va fi în lockdown și orașul Coromandel, vizitat de bărbatul infectat.

Autoritățile pleacă de la presupunerea că noul caz de infectare este cu varianta Delta (indiană), extrem de contagioasă. Asta deoarece toate cazurile detectate în ultimele săptămâni la graniță sunt infectări cu această tulpină.

Premierul Jacinda Ardern a declarat că se impune aplicarea scenariului 4, cel mai dur. Acesta presupune închiderea școlilor, a birourilor și a altor spații similare.

„Luarea de măsuri dure devreme a funcționat pentru noi anterior. (…) Am văzut în alte părți ce se poate întâmpla dacă nu luăm măsuri rapid. Avem doar o șansă”, a insistat Ardern.

Până acum, circa 20% din populația Noii Zeelande a fost vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă.