Noul președinte al Ucrainei cere sprijinul UE pentru oprirea agresiunii ruse! Ce destinație a ales Zelenski pentru prima sa vizită oficială

Noul președinte al Ucrainei cere sprijinul UE pentru oprirea agresiunii ruse! Ce destinație a ales Zelenski pentru prima sa vizită oficială
Foto: Hepta

Vladimir Zelenski, noul președinte al Ucrainei, i-a cerut, marți, Uniunii Europene să-şi intensifice presiunile asupra Moscovei pentru a pune capăt războiului din estul Ucrainei, potrivit AFP preluată de Agerpres.

Astfel, noul șef de stat din Ucraina a ales Bruxelles ca destinație pentru prima sa vizită oficială. Capitala UE este locul care găzduiește principalele instituții ale blocului comunitar, dar și NATO.

Zelenski a fost primit de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi urma să se deplaseze apoi la sediul NATO pentru o întrevedere cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

El a pledat în această primă vizită externă cauza copiilor victime ale conflictului cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei, soldat cu aproximativ 13.000 de morţi începând din 2014.

„Mă gândesc în continuu la sutele de copii ucişi de gloanţe în estul Ucrainei”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ONU, 147 de copii (98 de băieţi şi 49 de fete) au murit în regiunea Donbas de la începutul războiului din estul Ucrainei, alţi 363 de copii fiind răniţi. Aproximativ 200.000 de copii au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.