Numărul cazurilor din SUA, în creștere din cauza variantei Delta, spune Casa Albă. Autoritățile americane mențin restricțiile de călătorie

Numărul cazurilor din SUA, în creștere din cauza variantei Delta, spune Casa Albă. Autoritățile americane mențin restricțiile de călătorie
Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe în administrația Biden. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pool/ABACA

Statele Unite se confruntă cu creșterea numărului de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 pe fondul variantei Delta, spune Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, care a precizat că SUA va menține actualele restricții de călătorie.

Secretarul de presă al Casei Albe, despre evoluția pandemiei în SUA și situația restricțiilor de călătorie

Într-un briefing de presă desfășurat luni, Jen Psaki a explicat că varianta Delta a SARS-CoV-2 a provocat o creștere a numărului de cazuri în SUA, în special în rândul persoanelor nevaccinate anti-COVID-19, iar trendul ascendent pare că se va menține și în săptămânile următoare, astfel că autoritățile americane mențin actualele restricții de călătorie.

„Nimic nu este pe termen nedefinit”, a spus ea, evitând să prezinte un calendar pentru relaxarea măsurilor, potrivit Politico Europe.

SUA a menținut o abordare protecționistă față de redeschiderea frontierelor pentru călătorii non-esențiale, deși alte țări din regiune, cum este cazul Canadei, au început să relaxeze restricțiile.

Jen Psaki susține că discuțiile sunt în desfășurare și că oficialii administrației Biden evaluează posibile măsuri pentru călătorii, în conformitate cu recomandările experților din sectorul sanitar.

„Pentru oricare dintre aceste recomandări, vom fi mereu ghidați de a noastră Stea a Nordului, care sunt CDC (Centrul american pentru prevenirea și controlul bolilor, n.r.) și experții noștri sanitari și medicali”, a adăugat secretarul de presă al Casei Albe.

Totodată, Jen Psaki a refuzat să precizeze dacă SUA va păstra sau nu obligativitatea purtării măști în transportul public, regulă de protecție sanitară care urmează să expire în luna septembrie.

De la debutul pandemiei de COVID-19, autoritățile americane au depistat peste 35,2 milioane de cazuri de infecție cu coronavirus. Dacă mai bine de 29,5 milioane de persoane s-au vindecat după infecția cu SARS-CoV-2, aproape 626.770 au murit, arată datele centralizate luni seară de Worldometer.

La nivel global, numărul îmbolnăvirilor confirmate a trecut de 195,1 milioane, cu 4,18 milioane de decese și peste 177 de milioane de persoane vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe