Numărul cazurilor din SUA, în creștere din cauza variantei Delta, spune Casa Albă. Autoritățile americane mențin restricțiile de călătorie

Numărul cazurilor din SUA, în creștere din cauza variantei Delta, spune Casa Albă. Autoritățile americane mențin restricțiile de călătorie
Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe în administrația Biden. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pool/ABACA

Statele Unite se confruntă cu creșterea numărului de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 pe fondul variantei Delta, spune Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, care a precizat că SUA va menține actualele restricții de călătorie.

Secretarul de presă al Casei Albe, despre evoluția pandemiei în SUA și situația restricțiilor de călătorie

Într-un briefing de presă desfășurat luni, Jen Psaki a explicat că varianta Delta a SARS-CoV-2 a provocat o creștere a numărului de cazuri în SUA, în special în rândul persoanelor nevaccinate anti-COVID-19, iar trendul ascendent pare că se va menține și în săptămânile următoare, astfel că autoritățile americane mențin actualele restricții de călătorie.

„Nimic nu este pe termen nedefinit”, a spus ea, evitând să prezinte un calendar pentru relaxarea măsurilor, potrivit Politico Europe.

SUA a menținut o abordare protecționistă față de redeschiderea frontierelor pentru călătorii non-esențiale, deși alte țări din regiune, cum este cazul Canadei, au început să relaxeze restricțiile.

Jen Psaki susține că discuțiile sunt în desfășurare și că oficialii administrației Biden evaluează posibile măsuri pentru călătorii, în conformitate cu recomandările experților din sectorul sanitar.

„Pentru oricare dintre aceste recomandări, vom fi mereu ghidați de a noastră Stea a Nordului, care sunt CDC (Centrul american pentru prevenirea și controlul bolilor, n.r.) și experții noștri sanitari și medicali”, a adăugat secretarul de presă al Casei Albe.

Totodată, Jen Psaki a refuzat să precizeze dacă SUA va păstra sau nu obligativitatea purtării măști în transportul public, regulă de protecție sanitară care urmează să expire în luna septembrie.

De la debutul pandemiei de COVID-19, autoritățile americane au depistat peste 35,2 milioane de cazuri de infecție cu coronavirus. Dacă mai bine de 29,5 milioane de persoane s-au vindecat după infecția cu SARS-CoV-2, aproape 626.770 au murit, arată datele centralizate luni seară de Worldometer.

La nivel global, numărul îmbolnăvirilor confirmate a trecut de 195,1 milioane, cu 4,18 milioane de decese și peste 177 de milioane de persoane vindecate.

Ultima oră
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat