O asistentă care s-a vindecat de COVID-19 a donat plasmă de cinci ori: „M-a impresionat că sunt persoane tinere cu care vorbești și peste cinci minute le acoperi”

O asistentă care s-a vindecat de COVID-19 a donat plasmă de cinci ori: „M-a impresionat că sunt persoane tinere cu care vorbești și peste cinci minute le acoperi”
foto:digi24.ro

Adriana Furdiuc, o asistentă în vârstă de 60 de ani din Arad, a învins COVID-19 şi adecis să doneze plasmă pentru a putea salva şi alte vieţi. Și a făcut-o de mai multe ori.

Femeia, care lucrează laSpitalul Judeţean din Arad pe secţia de Terapie Intensivă, vede zilnic sute de oameni care se zbat între viaţă şi moarte și astfel a decis să ajute și altfel. Până acum a donat plasmă de cinci ori.

„Ce m-a impresionat?! Că sunt persoane tinere care acum vorbești cu ele și peste 5 minute le acoperi.(…)E teroare, acum vorbești, o duci de la baie o pui în pat și dup-aia așa face un hâc și gata. Și sunt persoane tinere la 43 de ani, 26”, a spus asistenta pentruDigi24.

Adriana Furdiuc îi îndeamnă pe oamenii care s-au vindecat de coronavirus să meargă şi să doneze plasma, pentru a salva cât mai multe vieţi.

Laura Păcurariu, directorul Centrului de Transfuzii Arad, spune că primii donatori de plasmă au fost cadrele medicale, deoarece au fost primii care au înţeles cât de gravă este situaţia.

Ultima oră
13:06 - Emma Răducanu este aşteptată, alături de Simona Halep, la Cluj-Napoca. Transylvania Open 2021 adună mari nume din topul WTA
13:01 - Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)
12:34 - Liliana Mocanu și fiica ei, infectate cu COVID-19. Actrița din Las Fierbinți nu este vaccinată: Nu pot dormi, mă dor toate
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar a stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”