O asistentă care s-a vindecat de COVID-19 a donat plasmă de cinci ori: „M-a impresionat că sunt persoane tinere cu care vorbești și peste cinci minute le acoperi”

O asistentă care s-a vindecat de COVID-19 a donat plasmă de cinci ori: „M-a impresionat că sunt persoane tinere cu care vorbești și peste cinci minute le acoperi”
foto:digi24.ro

Adriana Furdiuc, o asistentă în vârstă de 60 de ani din Arad, a învins COVID-19 şi adecis să doneze plasmă pentru a putea salva şi alte vieţi. Și a făcut-o de mai multe ori.

Femeia, care lucrează laSpitalul Judeţean din Arad pe secţia de Terapie Intensivă, vede zilnic sute de oameni care se zbat între viaţă şi moarte și astfel a decis să ajute și altfel. Până acum a donat plasmă de cinci ori.

„Ce m-a impresionat?! Că sunt persoane tinere care acum vorbești cu ele și peste 5 minute le acoperi.(…)E teroare, acum vorbești, o duci de la baie o pui în pat și dup-aia așa face un hâc și gata. Și sunt persoane tinere la 43 de ani, 26”, a spus asistenta pentruDigi24.

Adriana Furdiuc îi îndeamnă pe oamenii care s-au vindecat de coronavirus să meargă şi să doneze plasma, pentru a salva cât mai multe vieţi.

Laura Păcurariu, directorul Centrului de Transfuzii Arad, spune că primii donatori de plasmă au fost cadrele medicale, deoarece au fost primii care au înţeles cât de gravă este situaţia.

Ultima oră
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament