O bufniţă de pe tricoul lui Macron naşte teorii ale conspiraţiei în Franţa. Mulți sunt convinși acum că președintele face parte dintr-o societate secretă

O bufniţă de pe tricoul lui Macron naşte teorii ale conspiraţiei în Franţa. Mulți sunt convinși acum că președintele face parte dintr-o societate secretă
Sursa foto: TikTok

Tricoul purtat de președintele Franței, Emmanuel Macron, în timpul unui clip de promovare a vaccinării pe TikTok a dat naștere la teoriile conspirației. A fost o pasăre, un mesaj subliminal sau un semn secret? Sau era doar un logo al unei bufnițe pe un tricou?

Câteva ore după încercarea lui Emmanuel Macron de a-i convinge pe tinerii francezi să se vaccineze luni, discuțiile au fost mai puțin despre dozele de vaccin Covid și mai mult despre simbolurile vestimentare misterioase, scrie theguardian.

Președintele și-a schimbat costumul gri, cămașa albă și cravata, pentru aspectul mai la modă dat de un tricou negru, cu mânecă scurtă.

Din păcate, valurile ulterioare de teorii ale speculațiilor și conspirației au sugerat că unii au dat mai multă importanța pentru logo-ul bufniței albe de pe tricou decât despre mesajul lui Macron.

Ce a însemnat sigla bufniței formată din forme geometrice? A existat un mesaj subliminal în alegerea îmbrăcămintei? Echipa de relații publice din Elysée a transmis un mesaj secret celor cu ochi ascuțiți? Președintele făcea parte dintr-o cabală secretă?

O teorie inițială a sugerat că era logo-ul Bohemian Club, un grup politic creat în California în 1872 și numit după ceea ce americanii considerau mișcarea boemă europeană belle époque, o contracultură a burgheziei. Astăzi este un club exclusiv masculin format din oameni de afaceri și politicieni din SUA, Europa și Asia. Dar, în timp ce Bohemian Club are un logo drept bufniță, nu este același lucru cu cel de pe tricoul președintelui și este însoțit de literele roșii BC.

Pentru a adăuga confuzia conspirației, există două cuvinte în franceză traduse ca „bufniță” în engleză: hibou (adică o bufniță cu smocuri de urechi cu pene) și chouette (o bufniță fără smocuri). Hibou este un semn de ghinion sau, pentru romani, mesagerul morții, reprezentând magia neagră în cel mai rău caz și un simbol al tristeții, singurătății și melancoliei în cel mai bun caz. Chouette, în schimb, este un servitor al zeiței grecești Athena, un ghid spiritual în cultura celtică și, de asemenea, un termen în franceză care înseamnă „super”.

Le Figaro a spus că aspectul președintelui a fost „sobru, direct, relaxat și mai presus de toate social prietenos”, reamintind cititorilor provocarea sa de pe YouTube cu starurile franceze populare Mcfly și Carlito în luna mai.

Nu a existat niciun răspuns oficial din partea administrației prezidențiale la întrebări despre tricou.

Ultima oră
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)