O celebră TELEVIZIUNE, pe cale să fie VÂNDUTĂ! Câte MILIARDE au fost oferite

O celebră TELEVIZIUNE, pe cale să fie VÂNDUTĂ! Câte MILIARDE au fost oferite

Acțiunile Sky Plc au urcat vineri la Bursa de la Londra cu 32%, la 10,40 lire sterline, după apariția informațiilor privind oferta de preluare de la 21st Century Fox, care deține deja 39,1% din Sky.

Sky Plc a informat că cele două companii au ajuns la un acord pentru 10,75 lire per titlu, dar alți termeni ai tranzacției încă urmează să fie discutați, conform stiripesurse.ro

Oferta reprezintă o primă de 36,2% față de valoarea acțiunilor Sky la închiderea ședinței de marți a Bursei de la Londra și evaluează compania la aproximativ 18,48 miliarde de lire sterline (23,23 miliarde de dolari), informează agerpres.ro.

Sky a anunțat înființarea unui comitet independent care va lua în considerare propunerile de preluare, în încercarea de a proteja interesele acționarilor.

Compania anunțase în octombrie o creștere a vânzărilor de 5% în primul trimestru, datorită avansului din Germania și Austria, în timp ce în Marea Britanie veniturile au urcat cu 5% la 2,1 miliarde de lire sterline.

Sky furnizează servicii de televiziune prin satelit și are 22 de milioane de clienți în Marea Britanie, Germania, Austria, Irlanda și Italia.

Tranzacția trebuie aprobată de autoritățile de reglementare.

Urmăriți B1TV.ro și pe