O familie din China şi-a regăsit după 14 ani fiul răpit. Povestea lor a inspirat un film de succes (VIDEO)

O familie din China şi-a regăsit după 14 ani fiul răpit. Povestea lor a inspirat un film de succes (VIDEO)
Captură Video - Filmul „Dearest” / YouTube

O familie din China și-a găsit copilul la 14 ani după ce acesta a fost răpit. Povestea lor a inspirat un film de succes în țara asiatică. Potrivit unor estimări, zeci de mii de copii sunt dați dispăruți în fiecare an în China.

Copil regăsit după 14 ani

Sun Zhao a fost răpit în oraşul Shenzhen din sudul Chinei, în 2007. Avea atunci 4 ani, iar acum are 18.

Sun Haiyang și Peng Siying au vândut tot ce aveau în încercările de a găsi copilul și chiar au oferit o recompensă de 31.000 de dolari în schimbul unor informații care i-ar fi putut ajuta.

Poliția chineză l-a găsit pe Sun abia peste 14 ani, în provincia estică Shandong, după ce a folosit o tehnologie de recunoaştere facială pentru identificarea lui Wu, un bărbat pe care părinții copilului l-au acuzat de răpire.

Identitatea lui Sun a fost confirmată de analizele ADN. Tânărul, însă, a ales să rămână la familia adoptivă, argumentând că aceasta l-a crescut, notează CNN.

Film, inspirat din povestea copilui răpit

Povestea lui Sun a fost inspirație pentru realizarea filmului „Dearest”, regizat de Peter Chan și lansat în 2014. Pelicula a fost un real succes în China, având încasări de peste 50 de milioane de dolari.

Filmul a readus în centrul atenției problema copiilor răpiți. Potrivit estimărilor, zeci de mii de minori sunt dați dispăruți în fiecare an în China.

Legea prevede chiar și pedeapsa cu moartea pentru traficanţii de persoane, iar cei care cumpără persoane traficate pot primi până la trei ani de închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe