O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”

O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
Sursa Foto: Flickr.com

Sănătatea unei femei a fost distrusă după ce a mâncat resturi de sushi. Se pare că aceasta a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie, notează ladbible.com.

Cazul ei a fost explicat de un medic cunoscut pe canalul său de YouTube.

Sănătatea i-a fost distrusă după ce a mâncat resturi de sushi la cină

În vârstă de 34 de ani, femeia s-ar fi îmbolnăvit după ce ar fi mâncat resturi de sushi la cină, vechi de cinci zile. Situația a fost agravată de faptul că fuseseră cumpărat de la o benzinărie.

Aceasta ar fi mascat gustul acru cu sos de soia, iar patru luni mai târziu au început problemele. La început pacienta s-a confruntat cu insomnii, iar problemele au început să apară, treptat, și în timpul zilei. Femeia acuza crampe, scaune apoase și chiar halucinații și episoade psihotice.

„I-a spus soțului ei că se simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”, a transmis medicul.

Mai mult decât atât, ea a început să aibă halucinații, iar într-o noapte s-a trezit cu mâinile și picioarele amorțite. De asemenea, în momentul în care a coborât din pat, femeia a urinat fără să-și dea seama, motiv pentru care soțul a decis să o ducă de urgență la spital.

Starea ei de sănătate a continuat să se deterioreze până când a făcut o criză

Medicii nu au putut identifica la început cauza problemei și i-au recomandat să încerce terapia cognitiv-comportamentală pentru a-și trata insomnia.

Însă după a doua vizită la spital, aceștia i-au recoltat probe de sânge și au constatat că femeia avea globule roșii mai mari și mai puține decât în mod normal, dar și că acestea nu se maturizau complet. Totodată, s-a descoperit că globulele ei albe erau malformate.

În urma testelor, femeia fusese diagnosticată cu ataxie senzorială, o tulburare care întrerupe semnalele senzoriale, ceea ce explică de ce nu are control asupra vezicii urinare și de ce are halucinații. Potrivit medicilor,  starea ei fragilă de sănătate ar fi determinată de o „potențială malnutriție”.

Rezultatele testelor au arătat, de asemenea, că pacienta avea nivelul vitaminei B12 din organism „îngrijorător de scăzut”, ceea ce poate duce la neurodegenerare.

La momentul respectiv, pacientei i s-a făcut o injecție cu B12 și a primit un tratament pe bază de suplimente, iar pentru o vreme, insomniile și episoadele psihodice au dispărut.

Cu toate acestea, simptomele au revenit, iar după ce a avut o altă criză, femeia a ajuns din nou la spital. După și mai multe analize, medicii au descoperit că în organismul ei a fost dezvoltată o tenie.

„Nervii ei au început să se deterioreze pentru că în lipsa vitaminei B12, în celule se produceau substanțe chimice greșite. Chiar dacă tenia poate depune peste un milion de ouă pe zi și poate trăi 10 ani în intestinul uman, este nevoie doar de o singură doză de medicament antiparazitar pentru a o distruge”, a mai explicat medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe