O insulă din Grecia oferă 23.000 de euro, casă și teren persoanelor care vor să locuiască acolo. Care sunt condițiile

O insulă din Grecia oferă 23.000 de euro, casă și teren persoanelor care vor să locuiască acolo. Care sunt condițiile
Insula grecească Antikythera. Sursa foto: Captură video - YouTube

O insulă din Grecia oferă 23.000 de euro, casă și teren persoanelor care își doresc să locuiască acolo. Este vorba despre Antikythera, o insulă grecească. Autoritățile locale vor să atragă mai mulți locuitori, motiv pentru care au luat aceste măsuri.

Cei care vor să locuiască pe insula Antikythera pot să primească bani, casă și teren

Persoanele care vor să se mute pe insula Antikythera vor primi aproximativ 500 de euro pe lună, pe parcursul a trei ani, o casă și un teren. Insula grecească se află la jumătatea distanței dintre Creta și continent, fiind cunoscută pentru frumusețea naturală, cu plaje intacte, trasee montane și peșteri ascunsă.

Acum, insula este locuită de doar 24 de persoane, iar infrastructura constă într-un magazin, un hostel și câteva locuințe disponibile pe Airbnb. În Antikythera nu se găsesc nici bănci și nici bancomate.

Ce condiții trebuie respectate

Autoritățile locale caută familii tinere, care au cel puțin trei copii, întrucât le asigură teren, casă, bani și alimente. De asemenea, consiliul local de pe insulă le promite persoanelor doritoare și oportunități de angajare, scrie Fanatik.

Deși din informațiile prezentate până acum pare a fi totul perfect, doritorii trebuie să știe că accesul la insulă poate fi limitat, întrucât barca care livrează alimente și gaz nu poate acosta în condiții de mare agitată.

Insula grecească este situată în sudul peninsulei Peloponez și la nord-vest de insula Creta, având o suprafață de aproximativ 20 de kilometri pătrați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:16 - Ministrul Florin Barbu anunță că se lucrează la un proiect care să limiteze adaosul comercial la produsele româneşti: „Ne dorim ca oamenii să aibă acces la alimente româneşti în retail şi la preţuri corecte” (VIDEO)
16:04 - Un aparat de zbor ucrainean s-a prăbușit în județul Botoșani, în februarie / Incidentul, ținut la secret de autorități
16:04 - Percheziții la biroul lui Petr Bystron. Parlamentarul german, al doilea pe lista AfD pentru europarlamentare, este suspectat că ar fi primit bani de la persoane care au legături cu Vladimir Putin
15:57 - Prețul unui litru de carburant joi, 16 mai. Benzina și motorina s-au ieftinit
15:39 - Tragedie în Vrancea. Un bărbat a murit, iar alte două persoane au fost transportate la spital, după un incendiu de vegetație uscată. Ce precizări au făcut autoritățile
15:32 - Volodimir Zelenski, vizită în regiunea Harkov. Președintele Ucrainei spune că situația este „extrem de dificilă”
15:31 - Sabia dăruită de Napoleon mareşalului Joachim Murat ar putea fi vândută la licitaţie. Care este valoarea estimată
15:20 - 19 copii răniți în Gaza vor fi aduși cu avioane militare la spitale din România
15:10 - O femeie care face livrări a primit o comandă de mâncare pentru un deținut. Ce a descoperit la închisoare
15:08 - PNL București cere convocarea Consiliului General. Sebastian Burduja îl acuză pe Nicușor Dan că a publicat doar 5,7% din dispozițiile de primar pe care le-a dat: „Cred că atâtea voturi va strânge” (VIDEO)