O jurnalistă din Rusia a murit după ce s-a autoincendiat: „Să daţi vina pe Federaţia Rusă pentru moartea mea”

O jurnalistă din Rusia a murit după ce s-a autoincendiat: „Să daţi vina pe Federaţia Rusă pentru moartea mea”
Foto: Facebook

O jurnalistă rusă a murit după ce s-a incendiat în fața filialei locale a Ministerului de Interne din orașul Nijni Novgorod, la o zi după ce apartamentul său a fost percheziționat de poliție.

Înainte de autoincendierea sa, Irina Slavina a scris pe pagina sa de Facebook: „Vă rog să dați vina pe Federația Rusă pentru moartea mea”.

Slavina a lucrat ca redactor-șef la o redacție de știri locale care se recomandă a fi „fără cenzură, fără ordine„ de sus ””.

Cu o zi înainte de moartea ei, ea a scris pe Facebook că polițiștii și anchetatorii i-au percheziționat apartamentul și că aceștia caută „broșuri, pliante și conturi” de la grupul de opoziție Open Russia , care este finanțat de criticul de la Kremlin, Mihail Khodorkovsky.

Aceasta a mai menționat că au confiscat notebook-uri, laptopul ei și alte electronice, precum și laptopul fiicei sale și telefonul mobil al soțului ei.

În caz, comitetul de anchetă din Rusia a declarat că deschide o investigație preliminară după ce o femeie s-a auto-incendiat în Nijni Novgorod, un oraș de 1,3 milioane, la aproximativ 400 de kilometri est de Moscova. Cu toate acestea, nu i-au dat numele în declarație, scrie The Guardian.

Membrii opoziției ruse au declarat că Slavina a fost sub presiunea autorităților.

”În ultimii ani, oficialii de securitate au supus-o la nesfârșită persecuție din cauza activităților ei de opoziție”, a scris politicianul de opoziție Dmitry Gudkov pe Instagram.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE
22:56 - Măsuri urgente în SUA. Joe Biden închide din nou granițele, după descoperirea variantei Omicron de SARS-COV-2