O nouă variantă de SARS-CoV-2 a fost detectată în sudul Franței, unde au fost confirmate 12 infectări. Tulpina ar fi originară din Camerun și ar avea 46 de mutații

O nouă variantă de SARS-CoV-2 a fost detectată în sudul Franței, unde au fost confirmate 12 infectări. Tulpina ar fi originară din Camerun și ar avea 46 de mutații
Foto: Pixabay

În sudul Franței a fost detectată o nouă variantă de SARS-CoV-2, una necunoscută până la acest moment. Tulpina depistată de experții din Marsilia ar avea 46 de mutații și ar fi originară din Camerun, transmite Le Matin.

O nouă tulpină de SARS-CoV-2 a fost detectată în sudul Franței

Autoritățile din sudul Franței au confirmat 12 cazuri de persoane infectate cu această tulpină, variantă care corespunde denumirii provizorii de B.1.640.2. Persoanele respective au fost testate pozitiv în aceeași regiune, iar testele lor au arătat „o combinație atipică”, potrivit Marseille News.

Noua variantă a fost detectată în premieră la pacienți din Forcalquier, în regiunea Alpes-de-Haute-Provence.

Experții de la IHU Mediterranee Infection din Marsilia, instituție condusă de prof. Didier Raoult, spun că au descoperit-o la începutul lunii decembrie.

Pacientul zero, spun cercetătorii, ar fi revenit dintr-o călătorie în Camerun, ceea ce le-a sugerat experților că noua tulpină ar fi originară din această țară.

Într-un studiu preliminar publicat în 29 decembrie, care încă nu a fost evaluat de comunitatea științifică, experții din Marsilia susțin că au identificat „46 de mutații” la nivelul noii variante.

Emilian Popovici, pe B1 TV: Concluziile cu privire la această variantă sunt premature deocamdată

Situația a fost comentată pe B1 TV de Emilian Popovici, vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie, care susține că virusul SARS-CoV-2 „generează mutații aproape permanent”.

Vizavi de această variantă descoperită în Franța recent nu se pot trage niște concluzii definitive în niciun caz, deocamdată, pentru că numărul de cazuri este foarte mic. Ceea ce se știe este că dezvoltă și aceasta forme medii ca gravitate a bolii și, de asemenea, faptul că mutațiile care s-au remarcat în numărul menționat de dumneavoastră (46 de mutații, n.r.) se pare că nu aduc nimic nou sau în niciun caz foarte mult nou, dacă ne raportăm la varianta Omicron”, a declarat Emilian Popovici.

Concluziile, a continuat el, sunt premature.

„Numărul de cazuri este foarte mic. Trebuie să se vadă care este disponibilitatea acestei variante de răspândire și, bineînțeles, ce se va întâmpla din acest focar, să spunem, în care au fost depistate cazurile. Este foarte posibil ca și această variantă să aibă o circulație mai exprimată sau mai limitată, în funcție de transmisibilitate, pentru că o variantă care are o transmisibilitate crescută ajunge la un moment dat să se propage în populație”, a adăugat Emilian Popovici.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)