Oamenii de știință au reușit să identifice o epavă misterioasă veche de 350 de ani, din largul coastelor Angliei (FOTO)

Oamenii de știință au reușit să identifice o epavă misterioasă veche de 350 de ani, din largul coastelor Angliei (FOTO)
Foto: captură Youtube/World News

Oamenii de ştiinţă au reușit să identifice corabia de război olandeză din secolul al XVII-lea care s-a scufundat în largul coastelor Angliei, când transporta plăci de marmură italiană.

Epava a fost descoperită în 2019, iar mai târziu a ajuns să fie supranumită „Epava necunoscută din Eastbourne”, eşuată în largul orașului cu același nume localizat în sud-estul Angliei.

Adevărata identitate

Numele real al corabiei este „Klein Hollandia”, un vas de război olandez, scufundat în urma unei lovituri prin surprindere de englezi în anul 1672.

O echipă de cercetători care lucrau pentru Historic England, cu ajutorul colegilor olandezi și a specialiştilor în arheologie subacvatică, au identificat epava ce se afla la o adâncime de 32 de metri.

Foto: captură Youtube/World News

„Starea epavei este remarcabilă şi ne-ar putea oferi o mulţime de informaţii despre modul în care erau construite corăbiile olandeze din secolul al XVII-lea şi despre activităţile de la bord”, a specificat Historic England în cadrul unui comunicat, potrivit adevărul.ro.

Agenția britanică a mai adus la cunoștință că sub apă au descoperit „o mare parte din coca de lemn, tunuri, plăci de marmură italiană şi bucăţi de ceramică italiană”, pe care cercetătorii le-au analizat pentru a putea identifica ambarcaţiunea.

„Klein Hollandia”, a fost implicată în toate bătăliile majore ale celui de-al doilea Război Anglo-Olandez din 1665-1677, iar în cele din urmă s-a scufundat în timp ce transporta o încărcătură de plăci de marmură.

Urmăriți B1TV.ro și pe