Oficial de la Casa Albă: Rusia poate invada Ucraina în orice zi

Oficial de la Casa Albă: Rusia poate invada Ucraina în orice zi
Kievul este pregătit de concesii pentru a evita invazia

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat duminică că Rusia ar putea invada Ucraina „în orice zi”, lansând un conflict care ar avea „un cost uman enorm”, scri apnews.

Rusia pregătită să invadeze Ucraina

Consilierul principal al președintelui Joe Biden a oferit un alt avertisment dur la o zi după ce oficialii americani au confirmat că Rusia a adunat cel puțin 70% din puterea de foc militară pe care probabil intenționează să o aibă până la jumătatea lunii pentru a oferi președintelui Vladimir Putin opțiunea de a lansa o invazie pe scară largă a Ucrainei.

„Dacă izbucnește războiul, va avea un cost uman enorm pentru Ucraina, dar credem că, pe baza pregătirilor noastre și a răspunsului nostru, va avea un cost strategic și pentru Rusia”, a spus Sullivan.

Sullivan nu a abordat în mod direct rapoartele conform cărora Casa Albă a informat parlamentarii că o invazie completă de către Rusia ar putea duce la capturarea rapidă a Kievului și ar putea cauza până la 50.000 de victime.

Oficialii americani au schițat o serie de indicatori care sugerează că Putin intenționează să înceapă o invazie în următoarele săptămâni, deși dimensiunea și amploarea nu sunt clare. Aceștia au subliniat că o soluție diplomatică pare să rămână posibilă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe