Oficial francez: Candidatura Ucrainei la UE va fi analizată luna viitoare

Oficial francez: Candidatura Ucrainei la UE va fi analizată luna viitoare
Foto simbol: Pixabay

Liderii Uniunii Europene plănuiesc să evalueze aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană luna viitoare, potrivit ministerului francez de externe.

Cererea Ucrainei de a deveni membru al UE este examinată de Comisia Europeană și va fi „discutată la nivel de șefi de stat și de guvern la Consiliul European din luna iunie”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, scrie The Guardian.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat luni că UE va publica luna viitoare un aviz privind aderarea Ucrainei la bloc.

Comisia Europeană va emite avizul privind candidatura Ucrainei la UE

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a transmis luni, după o discuție cu președintele Volodimir Zelenski, că din luna iunie Comisia Europeană plănuiește să lanseze avizul său în ceea ce privește obținerea Ucrainei a statului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

„Aşteptăm cu nerăbdare să primim răspunsurile Ucrainei la chestionarul de aderare la UE. Comisia Europeană are intenţia să emită avizul său în iunie”, a comunicat pe Twitter şefa executivului Uniunii Europene.

De curând, preşedinta Comisiei Europene a avut o conversaţie prin video conferinţă cu preşedintele Ucrainei, potrivit EFE și AFP.

Cele 27 state membre au mandatat Comisia Europeană cu examinarea cererii de aderare depuse de Ucraina, un pas care deschide calea unui îndelungat proces de negocieri a cărui finalizare va necesita aprobarea tuturor membrilor UE, relatează Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)
20:35 - Un oficial pro-rus din Herson spune că decizia pentru alipirea la Rusia ar putea să vină undeva „spre anul viitor”: „Nu se va întâmpla până în toamnă. Prima noastră sarcină este să restabilim ordinea”