Oficial ucrainean: Rusia a început să „cerșească” negocieri prin intermediari

Oficial ucrainean: Rusia a început să „cerșească” negocieri prin intermediari
Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei. Foto: Hepta - Zuma Press / Anatolii Siryk

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Național ucrainean de Securitate și Apărare, a declarat că oficialii ruși au început să realizeze că nu-și pot atinge obiectivele în Ucraina, așa că acum „cerșesc” negocieri prin intermediari.

Danilov: Rușii au început să „cerșească” negocieri

„Putin dă ordin să asedieze complet Lugansk și Donețk. (Dar) ei încep să realizeze că nu-și pot atinge obiectivele de ocupare a țării noastre. E și motivul pentru care azi cerșesc. Ei implică un întreg grup de intermediari.

Ei acum desfășoară o muncă uriașă cu grupuri separate pentru a le determina să negocieze. Au în vedere ca intermediari Brazilia și oricine altcineva la care vă puteți gândi. ‘Haideți să negociem, să rezolvăm cumva problema’”, a declarat Danilov, citat de Pravda Ucraina.

Condițiile puse de Ucraina Rusiei

Oleksii Danilov a enumerat apoi condițiile pe care țara sa le pune Rusiei: forțele invadatoare să se retragă din toate teritoriile ucrainene, tragerea la răspundere în justiție a celor care au început războiul și care ucid civili, garanții de securitate pentru Ucraina, iar Rusia să recunoască faptul că ea e vinovată.

„Putin trebuie să îndeplinească mai întâi condițiile țării noastre. Altă cale nu e”, a insistat Danilov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)