Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”

Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO. Sursa: Heota/ Actionpress / XINHUA

Fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, critică comportarea prudentă a cancelarului Olaf Scholz față de războiul din Ucraina.

Germania este „reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”, a spus Rasmussen într-un interviu pentru Handelsblatt. „Avem nevoie de conducere germană”.

Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO

„Desigur, Germania este puternic dependentă de importurile de gaze rusești, dar cred că o poziție clară a guvernului federal ar schimba toată dinamica din Ucraina”, a spus Anders Fogh Rasmussen, preluat de libertatea.ro.

Fost prim-ministru al Danemarcei din 2001 până în 2009 și secretar general al NATO din 2009 până în 2014, Anders Fogh Rasmussen a susținut că emabargoul energetic „va avea un preț”.

„Cu siguranță un embargo energetic va avea un preț. Dar în comparație cu costul unui război prelungit, acel preț este mult mai mic”, a argumentat Anders Fogh Rasmussen.

Vladimir Putin spune că este imposibil pentru anumite state UE să renunțe rapid la petrolul rusesc

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, marți, că pentru anumite țări europene este imposibil să renunțe rapid la petrolul rusesc, așa cum propune Comisia Europeană.

Statele membre au purtat negocieri pentru un al șaselea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei, pachet care cuprindea și un embargo pentru petrolul rusesc, însă discuțiile au eșuat în această săptămână din cauza unui veto din partea Ungariei, care depinde în mare măsură de importurile de țiței rusesc și care compara măsurile propuse de Comisia Europeană cu „o bombă atomică”.

„Evident, anumite state UE, în al căror mix energetic ponderea hidrocarburilor rusești este deosebit de mare, nu vor putea să facă asta multă vreme, să renunțe la petrolul nostru”, susține președintele Federației Ruse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni