Olena Zelenska a dezvăluit cu ce se ocupă în timpul războiului: „Să fii soția președintelui înseamnă să acționezi responsabil”

Olena Zelenska a dezvăluit cu ce se ocupă în timpul războiului: Să fii soția președintelui înseamnă să acționezi responsabil
Foto: Hepta/Abaca Press / TARASOV.

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a dezvăluit cu ce se ocupă în timp ce soțul ei, președintele Vladimir Zelenski, ia cele mai dificile decizii în timpul invaziei pe scară largă.

Într-un interviu acordat publicației cehe Respekt, Zelenska a remarcat că „să fii soția președintelui înseamnă să acționezi responsabil, mai ales în timpul unui război”.

Olena Zelenska a rămas în Ucraina

Acum ea nu este doar mama copiilor lor, ci și o soție care trebuie să facă față și provocărilor dificile în timpul invaziei ruse. Prin urmare, ea s-a ocupat de probleme legate de evacuarea ucrainenilor.

„Frica și protecția propriei familii nu este singurul lucru pe care trebuie să-l făci acum. Încercăm să lucrăm în fiecare zi pentru a-i ajuta pe micuții ucraineni să ajungă într-un loc sigur.

Astfel, a fost creată inițiativa Ruta Vieții, care, împreună cu Ministerul Sănătăţii, medicii spitalului de copii din Lvov, medici străini, voluntari şi filantropi evacuează copiii bolnavi de cancer din Lviv în Europa pentru ca aceştia să poată lupta în continuare cu boala acolo”, a precizat prima doamnă.

Misiunea specială a primei doamne

Zelenska adăugat că este implicată activ în evacuarea orfanilor, a copiilor rămași fără îngrijire părintească și a copiilor cu dizabilități. Ea supraveghează întregul proces, astfel încât aceștia să fie evacuați  în siguranță în orașele europene.

„Și încă una dintre misiunile mele este să spun lumii întregi că în Ucraina se desfășoară un adevărat război, că mii de adulți și copii mor. Continui să îndemn întreaga comunitate internațională să nu tacă”, a spus partenera lui Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe