ONU: Cel puţin 57 de migranţi s-au înecat în largul Libiei

ONU: Cel puţin 57 de migranţi s-au înecat în largul Libiei
Bărci improvizate folosite de migranții care încearcă să ajungă pe continentul european. Sursa foto: Pixabay

O barcă care transporta migranți africani s-a răsturnat în largul coastei Libiei. În urma incidentului, cel puțin 57 de persoane și-au pierdut viața, a declarat un oficial al oficciului pentru migrație al ONU. A fost cel mai recent dezastru din Marea Mediterană care a implicat migranții ce caută o viață mai bună în Europa.

Nava a părăsit duminică orașul de coastă vestic Khums, a declarat Safa Msehli, un purtător de cuvânt al Organizației Internaționale pentru Migrație.

Ea a spus că la bord erau cel puțin 75 de migranți, inclusiv femei și copii. Printre cei 57 de dispăruți erau 20 de femei și doi copii, a spus Msehli.

Optsprezece dintre migranți au fost salvați și întorși la țărm de către pescari și de garda de coastă a Libiei, a spus Msehli.

Supraviețuitorii, care provin din Nigeria, Ghana și Gambia, au raportat că nava s-a oprit din cauza unei probleme cu motorul, apoi s-a răsturnat pe fondul vremii nefavorabile, a spus Msehli.

Răsturnarea de luni a fost al doilea dezastru maritim în mai puțin de o săptămână în largul coastei libiene, implicând migranți europeni.

În ultimele luni a existat o creștere a numărului de treceri și încercări de trecere din Libia. Amnesty International a declarat că în primele șase luni ale acestui an, peste 7.000 de persoane interceptate pe mare au fost returnate cu forța în taberele din Libia.

Un raport al agenției de migrație la începutul acestei luni a declarat că numărul migranților și refugiaților care au murit în timp ce încercau să ajungă în Europa pe rute periculoase s-a dublat până acum în acest an, comparativ cu primele șase luni ale anului 2020.