Orașul Eforie şi satul Lazu vor intra în carantină joi, de la ora 20. Douăsprezece localități vor fi în total în carantină în județ

Orașul Eforie şi satul Lazu vor intra în carantină joi, de la ora 20. Douăsprezece localități vor fi în total în carantină în județ
Sursa Foto: Inquam Photos

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a propus ca orașul Eforie să intre în carantină, joi, de la ora 20, măsura urmând să fie valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitatea de prelungire. Aceasta este cea de-a unsprezecealocalitate a județului Constanța care intră în carantină.

De asemenea,satul Lazu va intra în carantină pentru o perioadă de două săptămâni, după ce numărul cazurilor de infecție cu noul virus SARS-CoV-2 a crescut semnificativ în zonă.

Oraşul Eforie şi satul Lazu vor intra în carantină de joi seara

Prefectura Constanţa a anunţat, miercuri, că în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a propus intrarea în carantină din 26 noiembrie, ora 20, a oraşului Eforie şi a satului Lazu, care ţine de comuna Agigea. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va cere.

Ordinul de intrare în carantină va fi semnat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Ce restricții se vor aplica

Odată cu intrarea în carantină, în cele două localităţi se va interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei, cu excepţiile valabile la nivel naţional. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere, completată.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura. În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Totodată, ocupanţii unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, au obligaţia de a purta mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

De menționat este faptul căîn 5 decembrie se va permite deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor parlamentare, precum şi a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale, iar în 6 decembrie, pentru execitarea dreptului de vot.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”