Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată de posibilitatea apariției unei epidemii de Ebola. Guineea a înregistrat deja 4 decese

Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată de posibilitatea apariției unei epidemii de Ebola. Guineea a înregistrat deja 4 decese
FOTO: Hepta.ro

Organizația Mondială a Sănătății, sprijină Guineea în lupta cu noile cazuri de Ebola. S-au înregistrat deja primele 4 decese din cauza febrei hemoragice

Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată de posibilitatea reapariției unei epidemii de Ebola, ca cea din 2013. Astfel, OMS face eforturi pentru a trimite în Guineea dozele de vaccin împotriva Ebola, pentru a ajuns țară să facă față unei posibile reizbucniri a epidemiei de febră hemoragică. În Guineea au fost anunțate deja 4 decese, iar Ebola se pare că a revenit, după cinci ani, scrie Digi 24.

„Vom desfăşura rapid capacităţile necesare pentru a sprijini Guineea, care are deja o mare experienţă”, a declarat profesorul Alfred George Ki-Zerbo, potrivit sursei citate.

Guineea a înregistratele primele decese cauzate de Ebola, după cinci ani

În Guineea au murit patru persoane de Ebola. Aici a fost semnalată prima revenire a Ebola, din Africa de Vest, locul în care a izbucnit și cea mai mare epidemie din istoria virusului, în intervalul 2013 – 2016.

„Suntem cu adevărat preocupaţi, există deja patru decese de febră hemoragică a virusului Ebola în regiunea Nzerekore, dintre care două chiar în Nzerekore şi două în subprefectura Goueke”, a anunțat ministrul Sănătății, Remy Lamah, potrivit sursei citate.

Scurtă istorie a virusului Ebola

Virusul Ebola, cel care provoacă febra hemoragică, dureri de cap, diaree și stări de vomă a fost identificat pentru prima dată în 1976, în Zair. Pentru virsul nu există la acest moment un tratament, ci doar două vaccinuri experimentale.

Virusul Ebola a provocat teroare în mai multe zone din Africa de-a lungul timpului. Mai mult decât atât, în 2013, epidemia de Ebola a fost declanșată în Guineea și s-a răspândit rapid în 10 țări, printre care și Spania și SUA.

La acel moment, epidemia s-a încheiat în 2016, după ce a provocat peste 11.300 de morți și aproximativ 28.600 de cazuri înregistrate, scrie sursa citată mai sus.