Pakistan: Un bărbat a fost torturat, ucis și incendiat de sute de oameni după ce ar fi dat jos niște afișe cu citate din Coran

Pakistan: Un bărbat a fost torturat, ucis și incendiat de sute de oameni după ce ar fi dat jos niște afișe cu citate din Coran
Foto simbol: Hepta - Zuma Press / Rana Sajid Hussain

Un bărbat originar din Sri Lanka, director al unei fabrici din Pakistan, a fost torturat, ucis și incendiat de sute de oameni, după ce ar fi dat jos de pe pereții clădirii niște afișe cu citate din Coran. 50 de persoane au fost reținute până acum, iar polițiștii analizează filmările de la fața locului pentru a identifica și altele.

Bărbat ucis în chinuri din cauza unor citate din Coran

Sute de oameni s-au adunat la porțile respectivei fabrici din Punjab încă de la primele ore ale dimineții, ia până la prânz mulțimea furioasă a reușit să intre în clădire și să-l captureze pe directorul Priyantha Diyawadana.

Bărbatul a fost târât în stradă, bătut de sutele de oameni până a murit, apoi trupul său a fost incendiat. Totul a fost filmat de oamenii furioși. Ulterior, zeci dintre ei și-au făcut selfie-uri cu cadavrul său.

„În urma renovării clădirii, niște afișe au fost date jos de pe perete. E posibil să fi profanat afișe care poartă numele profetului Mohamed. Poate că directorul a fost linșat din această cauză”, a declarat Mohammed Murtaza, asistentul comisarului de poliție, citat de The Guardian.

Acesta a mai precizat că „alibiul folosit pentru crimă e blasfemie, dar cauza pare a fi una personală”.

Cercetările continuă. 50 de persoane au fost reținute până acum, iar polițiștii se uită pe clipurile distribuite în online pentru a-i identifica și pe alții.

Reacția Amnesty International în cazul bărbatului torturat

Organizația Amnesty International s-a arătat „profund alarmată de linșarea și uciderea tulburătoare” a lui Priyantha Diyawadana, „din cauza unei acuzații de blasfemie”.

Pakistanul e cunoscut pentru legile împotriva blasfemiei, care duc de ce cele mai multe ori la pedeapsa cu moartea. În multe cazuri, cei acuzați au fost linșați înainte ca vinovăția lor să fie stabilită de instanță.