Papa Francisc: „Am o mare dorință să merg la Kiev”

Papa Francisc: „Am o mare dorință să merg la Kiev”
Foto: Hepta/Abaca Press / ABACA.

Papa Francisc a anunțat duminică, 24 iulie, că dorește să facă o vizită în Ucraina, în eforturile sale de a încerca să pună capăt unui război de cinci luni, pe care l-a condamnat în mod repetat.

Papa Francisc vrea să viziteze Moscova și Kiev

„Am o mare dorință să merg la Kiev”, a spus Papa, întrebat despre o posibilă călătorie viitoare în Ucraina. Acesta a vorbit în avionul papal cu jurnaliştii care călătoreau cu el de la Roma în Canada, informează Reuters.

Niciun papă nu a vizitat vreodată Moscova, iar Francisc a condamnat în repetate rânduri invadarea Ucrainei de către Rusia. Luna trecută, a acuzat implicit Moscova că a purtat un „război de agresiune crud și fără sens”.

Într-un interviu exclusiv la începutul acestei luni, pontiful a declarat pentru Reuters că speră să poată merge la Moscova și Kiev la scurt timp după călătoria sa în Canada.

După interviu, Kremlinul a declarat că nu a avut contacte substanțiale cu Vaticanul cu privire la o potențială vizită, în timp ce Ucraina și-a reînnoit invitația către pontif.

Ucrainenii, susținuți de Papa Francisc

Papa Francisc a venit, zilele trecute, cu un mesaj în susținerea poporului ucrainean, care suferă din cauza atacurilor cu rachete, făcând astfel, un apel comunității internaționale să depună eforturi pentru a pune capăt războiului, notează vaticannews.ua.

„Sunt mereu aproape și de populația îndelung suferindă a Ucrainei, care se află zilnic sub ploi de rachete”, a spus Papa Francisc după ce a recitat rugăciunea „Îngerul Domnului” duminică, 17 iulie, adăugând:

„Nu este clar că războiul aduce numai distrugere și moarte, înstrăinând națiunile unele de altele, ucigând adevărul și dialogul? Mă rog și sper ca toți actorii internaționali să depună cu adevărat eforturi pentru a relua negocierile și nu pentru a alimenta lipsa de sens a războiului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe