Papa Francisc, gest neobișnuit în Irak. Suveranul Pontif a decis să renunțe la „papamobil” în timpul vizitei. Cu ce se va deplasa în prima călătorie din ultimele 15 luni

FOTO: Hepta.ro

Papa Francisc va folosi o mașină blindată pentru deplasărie în Irak, din motive de securitate. Este un gest neobișnuit pentru Suveranul Pontif, având în vedere că pe durata călătoriilor apostolice folosește mașini utilitare locale sau celebrul „papamobil”, după cum informează EFE, potrivit Agerpres.

Papa Francisc a fost transportat cu un BMW blindat de la aeroport, până în Capitala Bagdad, pentru întâlnirea cu președintele irakian kurdul Barham Salih. În timpul traseului, Papa a fost escortat de mai multe mașini ale securității irakiene, iar sute de persoane s-au adunat pe marginea trotuarelor, pentru a saluta cortegiul. Autoritățile de la Bagdad au mobilizat 10.000 de soldați pentru ca vizita de trei zile a Papei Francisc, în vârstă de 84 de ani, să se desfășoare în condiții de securitate. Pentru Suveranul Pontif este prima vizită din ultimele 15 luni.

FOTO: Hepta.ro

Papa Francisc, prima vizită din ultimele 15 luni:

”Sunt fericit pentru că pot călători din nou”, le-a spus Suveranul Pontif celor peste 70 de jurnaliști care l-au însoțit, la borul avionului Alitalia, în zborul către capitalaIrakului.

„Este o călătorie emblematică și este o datorie pe care o am față de o țară care a fost martirizată atâta vreme”, a mai spus Papa Fracisc, adăugând că irakienii din comunitățile de creștini nu pot fi dezamăgiți din nou, aluzie la faptul că în 1999, Papa Ioan Paul al II-lea avea planificată o vizită înIrak, plan care nu s-a mai concretizat din cauza eșecului discuțiilor dintre reprezentanții Vaticanului și Saddam Hussein, care era atunci președinteleIrakului.

”Voi încerca să urmez indicaţiile şi să nu dau mâna cu fiecare, dar nu vreau să stau departe”, le-a mai spus Papa Francis jurnaliștilor.

FOTO: Hepta.ro

FOTO: Hepta.ro