Papa Francisc, interviu controversat în Săptămâna Mare. „Iadul nu există. Ori te iartă Dumnezeu, ori dispari de tot”. Vaticanul neagă vehement autenticitatea declaraţiilor Suveranului Pontif

Papa Francisc, interviu controversat în Săptămâna Mare. Iadul nu există. Ori te iartă Dumnezeu, ori dispari de tot. Vaticanul neagă vehement autenticitatea declaraţiilor Suveranului Pontif

Suveranul Pontif ar fi făcut declaraţii controversate, chiar în Săptămâna Mare.

Cotidianul italian La Repubblica a publicat joi un material despre care pretinde că este un interviu cu Papa Francisc, realizat de Eugenio Scalfari, un veteran jurnalist italian, ateu, care scrie cu regularitate articole despre credinţă şi religie şi care beneficiază de un acces special la conducătorul Bisericii Catolice.

„Nu există niciun iad în care sufletele păcătoşilor sunt condamnate să sufere pentru eternitate”, ar fi declarat papa Francisc, potrivit Agerpres.
Suveranul Pontif ar fi adăugat că după moarte sufletele oamenilor care se căiesc sunt iertate de Dumnezeu şi I se alătură în contemplare, „însă sufletele acelora care nu se căiesc, şi care din acest motiv nu pot fi iertaţi, dispar”.

„Iadul nu există – ceea ce există este dispariţia sufletelor păcătoase”, ar mai fi spus papa Francisc.

În trecut, veridicitatea citatelor pe care jurnalistul italian le-a atribuit Papei a fost pusă sub semnul întrebării, în special după ce Eugenio Scalfari, în vârstă de 93 de ani, a recunoscut că nu a folosit niciodată un reportofon în timpul realizării interviurilor sale.

Vaticanul nu s-a plâns însă niciodată până acum despre articolele publicate de Eugenio Scalfari, iar Papa Francisc a continuat să îi acorde interviuri, mai scrie Agerpres.

De data aceasta, Vaticanul a luat atitudine față de așa-zisul interviu publicat de cotidianul italian și contestă autenticitatea declarațiilor atribuite papei, a anunţat ofiţerul de presă de la Arhidieceza Catolică Bucureşti Cristina Grigore.

Ea a publicat, pe pagina sa de Facebook, comunicatul de presă al Sfântului Scaun dat publicităţii tot joi.
„Sfântul Părinte Francisc l-a primit recent pe fondatorul cotidianului La Repubblica într-o întâlnire privată cu ocazia Paştelui, fără a da însă niciun interviu. Ceea ce relatează autorul în articolul de astăzi este rodul reconstruirii proprii [a dialogului – n. trad.], în care nu sunt citate cuvinte textuale rostite de Papa. Niciun citat din articolul amintit nu trebuie considerat așadar o fidelă transcriere a cuvintelor Sfântului Părinte”, a transmis Vaticanul, în comunicat.