Papa Francisc nu va fi prezent la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a care vor avea loc la Westminster Abbey din Londra

Papa Francisc nu va fi prezent la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a care vor avea loc la Westminster Abbey din Londra
Sursa Foto: Hepta/ Abaca Press / ABACA

Biroul de presă al Vaticanului a transmis, vineri, că Papa Francisc nu va fi prezent la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a care vor avea loc, luni, la Westminster Abbey din Londra.

Papa Francisc lipsește de la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Funeraliile vor avea loc luni la Westminster Abbey, biserică istorică ce poate găzdui aproximativ 2.000 de persoane, la ora locală 11:00.

„Monseniorul Paul Gallagher, secretar pentru relații cu statele și organizațiile internaționale, îl va reprezenta pe Papa Francisc la înmormântarea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a”, a anunțat Vaticanul, într-un comunicat preluat de agenția de știri ANSA.

Cu toate acestea, Vaticanul nu a explicat motivul absenței Papei Francisc la înmormântarea Reginei Angliei.

Mesajul transmis de Papa Francisc după moartea suveranei

Suveranul Pontif a transmis condoleanțe regelui Carol al III-lea și poporului britanic, fiind profund întristat de vestea morții Reginei Elisabeta, potrivit Vatican News.

„Profund întristat să aflu vestea decesului Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, prezint sincere condoleanţe Majestăţii Voastre, membrilor Familiei Regale, poporului Regatului Unit şi Commonwealth-ului. Mă alătur de bunăvoie tuturor celor care îi deplâng pierderea, rugându-mă pentru odihna veşnică a regretatei regine şi aducând un omagiu vieţii sale de serviciu neîntrerupt pentru binele naţiunii şi al Commonwealth-ului, exemplului său de devotament faţă de datorie, mărturiei sale ferme de credinţă în Isus Hristos şi speranţei ferme în promisiunile sale”, a transmis Suveranul Pontif într-o telegramă adresată noului suveran şi citată de agenţiile internaţionale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)