Ultimul mesaj al Papei înainte de venirea în țara noastră: „Mă duc ca pelerin pentru a merge împreună cu fraţii noştrii din Biserica Ortodoxă Română” (VIDEO)

Ultimul mesaj al Papei înainte de venirea în țara noastră: Mă duc ca pelerin pentru a merge împreună cu fraţii noştrii din Biserica Ortodoxă Română (VIDEO)
Foto: hepta.ro / Abaca Press / Vandeville Eric/ABACA

Toată România este în fierbere şi aşteaptă cu mare interes venirea Papei Francisc. Suveranul Pontif va efectua un turneu în țara noastră, în perioada 31 mai – 2 iunie, la invitația președintelui Klaus Iohannis.
Papa a transmis, joi, un mesaj pe Twitter în care anunţă venirea în România şi îi numeşte pe ortodocşi drept „fraţii lui” alături de care va merge în aceste zile.

„Mâine vă voi duce în România ca un pelerin, pentru a merge împreună cu fraţii noştrii din Biserica Ortodoxă Română şi cu credincioşii catolici. Vă rog să vă rugaţi pentru mine”, a scris Papa Francisc pe Twitter.

Suveranul Pontif va ajunge vineri în jurul 11:30 în România, şi se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă. Apoi va avea o întrevedere şi cu Patriarhul Daniel şi Sinodul Bisericii Ortodoxe. Acesta va rosti o rugăciune în Catedrala Mântuirii Neamului, iar apoi ziua se va încheia cu oficierea liturghiei în Catedrala Catolică Sfântul Iosif.

În weekend, acesta se va deplasa la Iaşi, Şumuleu Ciuc şi la Blaj. (Programul integral poate fi consultat AICI)

Aceasta este a doua vizită în România a unui Suveran Pontif după ce Papa Ioan Paul al II-lea, în 1999, a fost primul lider al Bisericii Catolice care efectuează o vizită într-o ţară majoritar ortodoxă.