Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, a deschis 300 de investigații privind fraudele cu fonduri europene

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, a deschis 300 de investigații privind fraudele cu fonduri europene
Sursa foto: Pixabay

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, anunță că a deschis 300 de investigații de la 1 iunie, data la care instituția și-a început activitatea. Prejudiciile în acest dosar  însumează 4, 5 miliarde de euro, anunță purtătorul de cuvânt al instituției, Tine Hollevoet, într-o declarație de presă.

Unele dintre aceste cazuri sunt investigații în curs începute de parchetele naționale și preluate de Parchetul European la debutul activității, când a primit prerogativa de a ancheta criminalitatea infracțiunilor transfrontaliere cu bani europeni.

Cele mai multe sunt cazuri noi, potrivit sursei citate, deschise pe baza unor sesizări din public, a mai precizat purtătorul de cuvânt al EPPO.

Pînă în prezent, nici unul dintre cazuri nu are legătură cu programul de redresare post pandemie , cunoscut sub numele de Next Generation EU, în valoare de 800 de miliarde de euro.”Este încă prea devreme, banii abia au început să fie alocați iar contractele urmează să fie semnate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Parchetului European.

Potrivit acestuia, instituția încă are nevoie de 120 de persoane – ofițeri de caz, anchetatori specializați în cauze fiscale.

Ultima oră
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)