Parlamentarul maghiar Zoltan Koszegi: Dacă Ungaria își consolidează poziția, FIDESZ ar putea revizui granițele în 2020

Parlamentarul maghiar Zoltan Koszegi: Dacă Ungaria își consolidează poziția, FIDESZ ar putea revizui granițele în 2020
Parlamentarul maghiar Zoltan Koszegi, membru al partidului aflat la putere FIDESZ, a declarat, miercuri, că dacă Ungaria va deveni mai puternică, pe toate planurile, atunci partidul din care face parte ar putea...

Parlamentarul maghiar Zoltan Koszegi, membru al partidului aflat la putere FIDESZ, a declarat, miercuri, că dacă Ungaria va deveni mai puternică, pe toate planurile, atunci partidul din care face parte ar putea încerca o revizuire a granițelor în 2020, arată Politics.hu.

Purtătorul de cuvânt al formațiunii politice, Gabriella Selmeczi, a informat că acest punct de vedere îi aparține parlamentarului și nu reprezintă poziția oficială a partidului condus de premierul Viktor Orban.

Vicepreședintele Parlamentului maghiar, Zoltan Balczo, a afirmat că o revizuire a Tratatului de la Trianon este imposibilă în actuala situație politică globală.

Tratatul de la Trianon se referă la pierderea unor teritorii ale Ungariei (fostul Imperiu Austro-Ungar), în favoarea învingătoarelor sale din Primul Război Mondial. Atunci, Ungaria a cedat Transilvania în favoarea României, după ce Puterile Aliate au câștigat prima conflagrație la nivel global.