Participanții la o conferință de homeopatie care a avut loc în Germania au ajuns la spital drogați: Oamenii ar fi consumat din greșeală o substanță interzisă halucinogenă

Participanții la o conferință de homeopatie care a avut loc în Germania au ajuns la spital drogați: Oamenii ar fi consumat din greșeală o substanță interzisă halucinogenă
Foto: dw.com

O conferință de homeopatie care a avut loc săptămâna tercută în Germania s-a transformat într-un adevărat haos. Toți participanții au consumat „din greșeală” droguri similare LSD, ajungând la spital cu halucinații, probleme respiratorii, bătăi neregulate ale inimii și crampe.

Peste 150 de cadre medicale, dar și polițiști au ajuns la hotelul din orașul Handeloh, aflat la sud de Hamburg, unde se ținea conferința. În urma testelor s-a constatat că drogul ingerat de cei 29 de participanți la conferință este 2C-E și este un o substanță interzisă halucinogenă, Germania condamnând consumul acesteia de la finele anului trecut.

„Oamenii au luat o supradoză. Presupunem că nu au știut ce substanță iau, ce riscuri și ce efecte are”, a declarat Torsten Passie, un membru al comisiei de experți în narcotice din cadrul Guvernului german, pentru un post german citat de aktual24.

Conform autorităților, conferința a fost una ilegală, cadrele medicale neștiind de această întrunire.

Ultima oră
11:24 - Drogul violului la Vama Veche! Cum cedează femeile avansurilor, fără să-şi dea seama
11:15 - România, țara din Europa cu cei mai mulți morți în accidente rutiere. Lista celor mai periculoase drumuri
11:10 - Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)
11:00 - Moda mașinilor pe plajă a ajuns și în SUA. Un autoturism de lux, parcat la malul mării (VIDEO)
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)