Partidul lui Putin, câștigător al alegerilor parlamentare din Rusia. Comuniștii, pe locul al doilea

Partidul lui Putin, câștigător al alegerilor parlamentare din Rusia. Comuniștii, pe locul al doilea
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Grigory Sysoev

Partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită, se îndreaptă spre o mare victorie la alegerile parlamentare. După numărarea a 9% din buletinele de vot la nivel național, Comisia Electorală Centrală a declarat că formațiunea susținută de președintele de la Moscova a obținut 38,57% din voturi. Pe locul al doilea este Partidul Comunist, cu 25,17%. Potrivit rezultatelor parțiale, pe locul al treilea este partidul naționalist LDPR, cu 9,6%.

Victoria Partidului susținut de către Putin a fost anticipată de agenția INSOMAR, potrivit căreia Rusia Unită ar urma să câștige cu 45% din voturi. În 2016, partidul apropiat de liderul de la Kremlin a câștigat alegerile cu peste 54% din voturi.

Susținătorii lui Aleksei Navalny, fără șanse în fața lui Vladimir Putin

Cei mai aspri critici ai lui Putin, susținătorii lui Aleksei Navalny, nu au avut nicio șansă la alegerile legislative. Kremlinul a zdrobit programul dizidentului și a interzis candidații opoziției, de a participa la scrutin.

Timp de trei zile s-a putut vota pentru alegerile parlamentare din Rusia. În ultima zi de vot, la ora 19:00, prezența la urne era de 45,15%, potrivit Comisiei Electorale Centrale.

La alegerile parlamentare din Rusia au existat cel puțin 12 cazuri de voturi multiple, la nivel național, potrivit The Moscow Times.