Paștele Catolic: Papa Francisc, apel la pace în Țara Sfântă, în mesajul “Urbi et Orbi” (VIDEO)

Paștele Catolic: Papa Francisc, apel la pace în Țara Sfântă, în mesajul “Urbi et Orbi” (VIDEO)

Două miliarde de crecincioşi romano-catolici şi protestanţi din întreaga lume sărbătoresc astazi Paştele. La Vatican, Papa Francisc a oficiat slujba de Paşte şi a transmis celebra binecuvântare „Urbi et Orbi”, către cetate şi lume.

Zeci de mii de oameni s-au strâns în Piaţa Sfântului Petru pentru a asculta binecuvântarea Papei. Alături de Suveranul Pontif au stat zeci de cardinali, episcopi şi preoţi.

Suveranul Pontif a vorbit despre “roadele păcii pentru întreaga lume, începând cu Siria iubită şi chinuită, a cărei populaţie este epuizată de un război care nu vede sfârşit″.

Liderul Bisericii Catolice a lansat și un apel la ″reconciliere în Ţara Sfântă”.

“Să invocăm roadele reconcilierii pentru Ţara Sfântă, rănită încă în aceste zile de conflicte deschise, de care nu scapă oameni fără apărare”, a spus Papa Francisc, în condițiile în care vineri au avut loc ciocniri între protestatari palestinieni din Gaza şi Armata israeliană, în urma cărora 16 persoane și-au pierdut viața.

Suveranul Pontif a amitit și despre situația din Coreea de Nord.

”Fie ca cei care au responsabilităţi directe să acţioneze cu înţelepciune şi cu discernământ pentru a promova binele poporului coreean şi pentru a construi relaţii de încredere în sânul comunităţii internaţionale”, a spus sfântul părinte.

Papa Francisc a vorbit și despre ce înseamnă a fi creştin în ziua de azi, dar şi despre problemele cu care se confruntă societatea.

Aceasta este cea de-a şasea oară când Suveranul Pontif a urcat pe Tronul Sfântului Petru pentru a oficia slujba de Paşte. Piaţa a fost decorată cu 50.000 de flori, iar securitatea a fost asigurată de nu mai puţin de 10.000 de poliţişti.

Cu o seară în urmă, 10.000 de oameni au participat la slujba de Înviere oficiată în bazilica Sfântul Petru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)
20:39 - Florin Cîțu: PNRR a fost aprobat. Până la finalul anului va veni primul avans / Ursula von der Leyen, vizită în România pe 27 septembrie (VIDEO)
20:15 - Cristian Boureanu, implicat într-un accident în centrul Bucureștiului (FOTO)