Patriarhul Kiril al Rusiei cere femeilor să evite avortul: Dați copiii Bisericii! Noi vom face tot ce putem pentru a-i creşte

Patriarhul Kiril al Rusiei cere femeilor să evite avortul: Dați copiii Bisericii! Noi vom face tot ce putem pentru a-i creşte
Foto: Hepta - Sergey Guneev

Patriarhul Kiril al Rusiei le-a rugat pe femei să evite avortul, iar dacă nu-și doresc copiii, să-i aducă Bisericii pentru a fi crescuți. El a insistat că acceptă pe toată lumea, indiferent de religie sau cetățenie, căci „suntem o ţară mare şi trebuie să devenim și mai mare”. Rusia se confruntă cu o criză demografică. În 2020, populația sa a scăzut, în mare parte din cauza pandemiei de coronavirus, dar problema se manifestă de mai mulți ani, de vină fiind situația economică dificilă a tot mai multor familii.

Apelul Patriarhului Kiril al Rusiei pentru femeile care nu-și doresc copiii

„Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii. Noi vom face tot ce putem pentru a-l creşte. Noi acceptăm pe toată lumea, indiferent de religie şi cetăţenie. Suntem o ţară mare şi trebuie să devenim și mai mare” a afirmat Patriarhul Kiril, potrivit Novinite.

Șeful Bisericii Ortodoxe a Rusiei speră să contribuie astfel la reducerea crizei demografice cu care se confruntă țara.

În 2020, populația Rusiei a scăzut cu o jumătate de milion de locuitori, până la 146,2 milioane, fiind afectată mai ales de pandemie. Dar criza demografică se manifestă de mai mulți ani, căci situația economică a țării se tot înrăutățește și nivelul de trai al rușilor a scăzut.

În paralel, numărul de avorturi înregistrate în Rusia a scăzut. Dacă în 1992 s-au făcut aproximativ 3,5 milioane, în 2020 s-au mai înregistrat aproximativ jumătate de milion, asta pe fondul unui acces mai facil la contraceptive.

În aprilie, în discursul său privind starea națiunii, președintele rus Vladimir Putin a promis ajutoare în bani pentru fiecare copil de vârstă școlară și pentru femeile însărcinate. Unii specialiști consideră, însă, că-s doar promisiuni electorale, căci în doar câteva luni vor avea loc alegerile pentru Duma de stat, iar partidul Rusia Unită se află la cel mai scăzut nivel de încredere de la anexarea Crimeei și până în prezent.