Patriarhul rus, vizită în Marea Britanie: Scopul, refacerea punților diplomatice cu Londra

Patriarhul rus, vizită în Marea Britanie: Scopul, refacerea punților diplomatice cu Londra
foto: Sputnik România

Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii și-a început vizita în Regatul Unit, scopul fiind îmbunătățirea relațiilor dintre Moscova și Londra, potrivit Russia Today.

„Cred că vizita în Regatul Unit a Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii, slujbele și întâlnirile cu credincioșii, cu reprezentanți ai Bisericii Angliei și cu publicul britanic vor conduce la consolidarea încrederii între cele două țări", a explicat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk.

Acesta a punctat pe faptul că Biserica Rusiei și Biserica Angliei au au avut legături strânse încă din secolul al XVI-lea și s-au aflat în relații deosebit de bune în a doua jumătate a secolului XX.

„Relațiile dintre Rusia și Marea Britanie au fost dificile în ultimii ani. Totuși, în istorie au existat perioade de cooperare între cele două țări, de exemplu, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Trecutul, dar și prezentul ne încurajează să susținem o apropiere mai mare între ruși și britanici, ceea ce va avea, cu siguranță, un impact pozitiv asupra relațiilor oficiale", a spus Mitropolitul Ilarion.

Mai multe slujbe de rugăciune și de binecuvântare vor avea loc în mai multe biserici ortodoxe din Marea Britanie, iar Patriarhul va vizita Palatele Buckingham și Lambeth, potrivit eparhiei de Suroj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)