Patru morți și sute de răniți în Columbia. Standurile de lemn și bambus s-au prăbușit în timpul festivalului cultural

Patru morți și sute de răniți în Columbia. Standurile de lemn și bambus s-au prăbușit în timpul festivalului cultural
Tribuna de luptă din Columbia prăbușită Foto: Captură video

Cel puțin patru persoane au fost ucise și sute au fost rănite duminică în Columbia, după ce tribunele spectatorilor de la o luptă s-au prăbușit, au declarat autoritățile, raportează The Guardian.

Primarul, Juan Carlos Tamayo, a spus că 800 de spectatori erau așezați în secțiunile care s-au prăbușit. Spectacolul a fost organizat în cinstea Sfinților Petru și Pavel, care au fost apostoli ai lui Isus Hristos și martiri creștini.

Potrivit sursei, taurul ar fi evadat din locul desfășurării spectacolului și a ajuns pe străzile din Espinal, Tolima, un oraș de aproape 60.000 de locuitori.

Persoane care au avut de suferit

Secretarul sănătății de la Tolima, Martha Palacios, a declarat că 322 de persoane au mers la spitale publice și private locale după prăbușire pentru a căuta tratament. Ea a spus că minorul care a murit avea 18 luni.

„Sunt patru morți în acest moment – ​​două femei, un bărbat și un minor”, ​​a declarat guvernatorul provinciei Tolima, Jose Ricardo Orozco.

Alte persoane se află la terapie intensivă, două dintre ele se recuperau după o intervenție chirurgicală.

Cauzele prăbușirii

Autoritățile nu au dezvăluit imediat cauzele producerii accidentului. Directorul apărării civile din provincie a declarat că nimeni nu a rămas blocat printre epave.

Un membru al consiliului municipal, Ivan Ferney Rojas, a emis o declarație în care spune că spitalul local a fost depășit și a cerut asistență din zonele învecinate pentru a acorda ajutor răniților.

„Avem nevoie de ajutor de la spitalele și ambulanțele vecine”, a spus el. „Sunt încă mulți oameni care nu au fost tratați”

Autoritățile au îndemnat populația să păstreze calmul. Președintele Columbiei, Gustavo Petro a menționat că un asemenea caz s-a produs și în altă parte a județului, soldat cu 9 răniți. De asemenea, el a solicita guvernelor locale „să nu mai autorizeze spectacole care implică moartea oamenilor sau a animalelor”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe