Şeful Pentagonului, ANUNȚ CUTREMURĂTOR despre un atac cu rachete în Siria: “Ar putea scăpa de sub control”

Şeful Pentagonului, ANUNȚ CUTREMURĂTOR despre un atac cu rachete în Siria: “Ar putea scăpa de sub control”

James Mattis a condamnat în faţa Congresului american presupusul atac chimic din Douma lansat de regimul al-Assad.

Utilizarea armelor chimice în Siria este “pur şi simplu impardonabilă”, a declarat joi ministrul american al apărării, James Mattis, reamintind de loviturile aeriene lansate drept represalii împotriva regimului sirian în urmă cu un an, potrivit Agerpres.

“Unele lucruri sunt pur şi simplu impardonabile, inadmisibile, şi ele sunt nu numai împotriva Convenţiei internaţionale privind armele chimice, ci şi împotriva întregii umanităţi”, a afirmat Mattis,.

Şeful Pentagonului a recunoscut că nu are nicio ‘dovadă’ a folosirii armelor chimice pe 7 aprilie în oraşul sirian Douma, de lângă Damasc, în care cel puţin 40 de persoane au fost ucise, “deşi există numeroase semne în mass-media şi pe reţelele sociale că ar fi fost folosit clor sau gaz sarin”.

„Nu vreau să discut despre situaţia actuală deoarece am datoria confidenţialităţii faţă de aliaţii noştri din cauza naturii sensibile a operaţiunilor militare şi a obligaţiei de a le păstra secrete”, a adăugat Jim Mattis. El a precizat că Statele Unite sunt preocupate în acelaşi timp de protejarea civililor din zonă şi de evitarea unei escaladări care “ar putea scăpa de sub control”.

Tags: