Pentagon: „Avem informaţii că ucrainenii sunt trimişi împotriva voinţei lor în Rusia”. 1,2 milioane de persoane au fost deportate și plasate în lagăre

Pentagon: „Avem informaţii că ucrainenii sunt trimişi împotriva voinţei lor în Rusia”. 1,2 milioane de persoane au fost deportate și plasate în lagăre
Pentagon: „Avem informaţii că ucrainenii sunt trimişi împotriva voinţei lor în Rusia”. 1,2 milioane de persoane au fost deportate și plasate în lagăre. Sursa Foto: Hepta/ Lisa Ferdinando/Dod

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, transmite că cetățenii ucraineni au fost „trimiși în Rusia împotriva voinței lor”, susținând astfel informațiile transmise anterior de autoritățile din Ucraina, potrivit AFP.

Vladimir Putin nu respectă suveranitatea Ucrainei

„Nu avem date, dar am văzut semne arătând că ucrainenii sunt duşi din Ucraina în Rusia”, a declarat John Kirby, întrebat în cursul unui briefing de presă despre afirmaţiile guvernului ucrainean, potrivit cărora, 1,2 milioane de persoane ar fi fost astfel deportate în Rusia şi plasate în lagăre.

„Nu ştiu câte lagăre sunt ori cum arată. Dar avem informaţii că ucrainenii sunt trimişi împotriva voinţei lor în Rusia”, a mai adăugat John Kirby.

Comportamentul Rusiei este „inadmisibil” şi „nu este cel al unei puteri responsabile”, a menționat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, subliniind totodată faptul că președintele rus Vladimir Putin „pur şi simplu nu acceptă şi nu respectă suveranitatea Ucrainei”.

Pentagon: peste 1,19 milioane de ucraineni au fost deportaţi în Rusia

Potrivit unei responsabile a guvernului ucrainean, Liudmila Denisova, citată de centrul oficial de comunicaţii Spravdi „mai mult de 1,19 milioane de cetăţeni de-ai noştri, inclusiv peste 200.000 de copii, au fost deportaţi în Federaţia Rusă”.

Abţinându-se să califice aceste deportări drept epurare etnică, John Kirby a vorbit despre „brutalitatea rușilor” în conflictul actual din Ucraina, relatează Digi24.

„Sunt 75 de zile de când Rusia brutalizează Ucraina şi poporul ucrainean”, a declarat Kirby. „Şi de fiecare dată când crezi că nu pot cădea mai jos, ei demonstrează că te înşeli”, a ţinut să adauge purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Urmăriți B1TV.ro și pe