Pentagon: „Nu avem nicio dovadă cu privire la utilizarea laserelor, cel puţin arme cu lasere, în Ucraina”

Pentagon: „Nu avem nicio dovadă cu privire la utilizarea laserelor, cel puţin arme cu lasere, în Ucraina”
Pentagon: „Nu avem nicio dovadă cu privire la utilizarea laserelor, cel puţin arme cu lasere, în Ucraina”. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Lisa Ferdinando

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a anunțat vineri că Statele Unite ale Americii nu au nicio „dovadă” cu privire la utilizarea de către Rusia a armelor cu laser în războiul provocat în Ucraina, potrivit Reuters.

Pentagonul neagă că Rusia ar fi folosit arme laser în Ucraina

După ce Rusia a transmis că a lansat o armă cu laser de ultimă generaţie care are puterea de a incendia dronele inamice, oficialul Pentagonului John Kirby a contestat rapid afirmaţia, menționând că Washingtonul nu are nicio „dovadă” cu privire la utilizarea de către Moscova a unei astfel de tehnologii până în prezent în războiul din Ucraina.

„Nu avem nicio dovadă cu privire la utilizarea laserelor, cel puţin arme cu lasere, în Ucraina. Nimic de confirmat în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby în timpul unei conferinţe de presă.

Rusia folosește „primele prototipuri de arme puternice cu laser în Ucraina, numite „Zadira”, care ard ţintele”, a declarat vicepremierul rus Iuri Borisov.

Arma cu laser a Rusiei se numește „Zadira”

De asemenea, vicepremierul rus a fost întrebat dacă astfel de arme sunt folosite în Ucraina, Borisov a spus: „Da. Primele prototipuri sunt deja folosite acolo”.

Iuri Borisov a ținut să menționeze că arma cu laser se numeşte „Zadira”.

Nu există prea multe detalii despre arma Zadira, dar cu toate acestea, în anul 2017 presa rusă a menționat că gigantul nuclear de stat rus Rosatom a contribuit la dezvoltarea armei ca parte a unui program de creare a unor arme bazate pe noi principii fizice, cunoscute sub acronimul rus ONFP.

Urmăriți B1TV.ro și pe