Pentagonul anunță formarea unui grup pentru a investiga informațiile despre prezența unor OZN-uri în apropierea unor baze militare

Pentagonul anunță formarea unui grup pentru a investiga informațiile despre prezența unor OZN-uri în apropierea unor baze militare
Foto simbol: Pixabay

Departamentul american pentru Apărare a anunțat formarea unui grup care va investiga informațiile despre OZN-uri care s-ar fi apropiat de zone militare sensibile.

Grupul anunțat de Pentagon informațiile despre prezența unor OZN-uri în apropierea unor baze militare

Experții SUA vor analiza informațiile despre Fenomenele Aeriene Neexplicate, termenul militar pentru OZN, din apropierea bazelor militare americane, potrivit abc News.

„Incursiunile oricărui obiect aerian în Spațiul aerian de uz special generează îngrijorări legate de siguranța zborurilor și a operațiilor și ar putea reprezenta o provocare națională de securitate”, a spus Pentagonul, folosind termenul care definește spațiul aerian militar, zonele de operații militare și alte locații restricționate din rațiuni de securitate națională.

Secretarul-adjunct pentru Apărare, Kathleen Hicks, a declarat la rândul său că un fenomen aerian neidentificat într-o zonă de uz special „reprezintă un risc pentru siguranța zborurilor și ridică posibile îngrijorări ce țin de securitatea națională”.

Noul grup se va sincroniza cu eforturile depuse de Petagon și de alte agenții federale „pentru a detecta, identifica și determina obiecte de interes în Spațiul aerian de uz special, și pentru a analiza sau a reduce orice amenințări asociate pentru siguranța zborurilor și securitatea națională”.

Grupul va fi supervizat de subsecretarul apărării pentru zona de informații.

Anunțul vine în contextul în care, în iunie 2020, comunitatea americană de informații publica un raport solicitat de Congresul SUA, raport care furniza prima analiză neclasificată de Fenomenele Aeriene Neexplicate.

Raportul nu a putut să explice 143 de incidente de acest gen și susține că 18 dintre acestea au părut „să demonstreze o tehnologie avansată”.