Peste 40 de unități de voluntari, formate în 20 de regiuni din Rusia. Invadatorilor li se promit salarii de sute de mii de ruble

Peste 40 de unități de voluntari, formate în 20 de regiuni din Rusia. Invadatorilor li se promit salarii de sute de mii de ruble
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Mai multe unități de voluntari au fost înființate în peste 20 de regiuni din Rusia. Soldații vor fi implicați în conflictul ruso-ucrainean, informează ziarul kommersant, citat de meduza.

Potrivit publicației, din primăvara anului 2022, autoritățile ruse au creat peste 40 de astfel de batalioane. Adesea, unitățile sunt formate exclusiv din rezidenți ai unei singure regiuni.

Mii de voluntari obțin statutul de soldați contractuali

Unitățile respective s-au formată în: Sankt Petersburg, Bashkortostan, Tatarstan, Cecenia, Chuvahia, Iakutia, Krasnodar, Primorsky și teritoriile Perm, Amur, Irkutsk, Kursk, Leningrad, Nijni Novgorod, Omsk, Regiunile Tomsk, Tyumen, Ulyanovsk, Chelyabinsk.

Presa di Rusia a relatat și despre formarea unor astfel de unități în regiunile Kirov și Orenburg. Soldații contractuali sunt, de asemenea, recrutați în regiunea Vladimir pentru a participa la război. În plus, după cum a aflat Meduza, recrutarea a început și la Moscova pentru o unitate numită neoficial „regimentul Sobyanin”.

În toate regiunile, membrii unităților de voluntari semnează contracte cu Ministerul Apărării al Federației Ruse pe o perioadă de câteva luni și primesc statutul de soldați contractuali.

Salariile invadatorilor depind de regiuni din care provin

Plățile promise voluntarilor depind de regiune: în regiunea Omsk se promit un salariu de 130 de mii de ruble, în alte regiuni – mai mult de 200 de mii, iar în regiunea Perm sunt oferite cel puțin 300 de mii de ruble. În plus, soldații contractuali au dreptul la diferite plăți pentru desfășurarea cu succes a ostilităților și diurnă în valoare de 8.000 de ruble „pentru fiecare zi a ofensivei”. În iulie, voluntarii din Chuvahia au susținut că nu au primit banii promis.

Un oficial federal bine informat i-a spus publicației Kommersant, sub rezerva anonimatului, că unitățile sunt create pe o bază teritorială, deoarece este mai convenabil să lucrezi cu voluntari. Autoritățile regionale au fost rugate să ajute cu suport informațional, finanțări și strângere de fonduri pentru logistică suplimentară, precizează sursa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse