Peste 50% din populația adultă a UE, vaccinată complet împotriva COVID-19

Peste 50% din populația adultă a UE, vaccinată  complet împotriva COVID-19
Vaccinare anti-COVID / Foto: Hepta.ro

UE a declarat că 200 de milioane de europeni au fost vaccinați în totalitate, mai mult de jumătate din populația adultă, dar încă nu a atins obiectivul stabilit de 70% pentru această vară.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Dana Spinant, a declarat reporterilor că, pe baza celor mai recente date ale Centrului European pentru Controlul Bolilor, „54,7% din populația adultă este complet vaccinată fie cu două doze, fie cu o doză, în cazul vaccinului Johnson și Johnson”, scrie rte.ie.

„Avem 68,4% dintre adulții din UE care au primit deja prima doză”, a adăugat ea.

„Suntem acum printre regiunile lumii care au vaccinat cel mai mult, dar este important ca acest progres să fie distribuit într-un mod mai echilibrat, astfel încât să nu existe goluri în care virusul să se răspândească și să sufere mutații”, a adăugat ea.

Lansarea în UE a vaccinului a început mai încet decât în ​​Marea Britanie și Statele Unite din cauza lipsei de aprovizionare și a atras critici grele în primele luni ale anului.

Comisia Europeană, care a coordonat comenzile de vaccinare pentru cele 27 de state membre, a făcut obiectul multor plângeri.

Șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunțase la 10 iulie că UE are suficiente doze pentru a vaccina „cel puțin 70% din populația adultă în această lună”.

Conform datelor oficiale compilate de AFP, în Uniunea Europeană au fost administrate puțin peste 440 de milioane de doze. Adică 98,4 doze la 100 de locuitori, în timp ce Statele Unite sunt la 102,4 la 100 de locuitori.