Pfizer începe să testeze folosirea unui ser pneumocic împreună cu o a treia doză de vaccin pentru Covid-19

Pfizer începe să testeze folosirea unui ser pneumocic împreună cu o a treia doză de vaccin pentru Covid-19
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Pfizer Inc (PFE.N) a declarat luni că a început testarea adulților complet vaccinați cu vârsta de peste 65 de ani într-un nou studiu care utilizează candidatul companiei cu 20 de valenți pentru vaccinul pneumococic conjugat (20vPnC), cu o a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech COVID-19.

Scopul studiului este de a înțelege dacă combinația de vaccinuri este sigură și răspunsul imun după adăugarea vaccinului împotriva pneumoniei la vaccinul existent COVID-19, a spus Pfizer, citat de Reuters.

Candidatul la vaccin, 20vPnC, este dezvoltat pentru a ajuta la protejarea adulților împotriva a 20 de serotipuri responsabile pentru majoritatea bolilor pneumococice invazive și a pneumoniei.

Noul studiu va include 600 de adulți care vor fi recrutați din studiul vaccinului COVID-19 în stadiu târziu al celor două companii, după ce au primit a doua doză de vaccin cu cel puțin șase luni înainte de a intra în studiul de co-administrare.

Vaccinurile COVID-19 au fost recomandate anterior să fie administrate singure. Dar, pe baza experienței cu vaccinuri non-COVID, Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au declarat că vaccinurile COVID-19 și alte vaccinuri pot fi administrate simultan sau în aceeași zi.

În decembrie, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acceptat pentru o revizuire prioritară cererea de licență biologică Pfizer pentru 20vPnC de investigație la adulți peste 18 ani și a stabilit o dată de acțiune pentru o decizie în iunie. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a acceptat cererea de autorizare de introducere pe piață a companiei pentru 20vPnC două luni mai târziu.

Urmăriți B1TV.ro și pe