Plângere prealabilă pentru lovirea unui cadru medical în Argeș. Polițiștii fac verificări, după scandalul eliberării adeverințelor pentru urna mobilă

Plângere prealabilă pentru lovirea unui cadru medical în Argeș. Polițiștii fac verificări, după scandalul eliberării adeverințelor pentru urna mobilă

Polițiștii argeșeni efectuează verificări, după incidentul ce s-a produs sâmbătă seara în localitatea Bârla din județul Argeș. Organele legii au demarat o serie de cercetări, în urma evenimentelor petrecute în cabinetul medical din localitate, când membrii celor două partide, PSD și PNL au începu o altercație. În acest caz au fost depuse și plângeri pentru lovirea unui cadru medical, dar și pentru amenințare, scrie Agerpres.

Din primele concluzii ale verificărilor, se pare că mai multe persoane au pătruns în cabinetul medicului de familie și ar sustras adeverințe medicale, ce urmau să fie depuse la Biroul Electoral pentru exercitarea dreptului la vot.

„Se efectuează cercetări pentru loviri şi alte violenţe şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale. (…) La finalizarea cercetărilor, cauza va fi înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, subcomisarul Mădălina Epure.

Polițiștii, sesizați prin apela la 112

Într-un comunicat transmis duminică de către IPJ Argeș, citat de Agerpres, se arată faptul că polițiștii din localitatea Costești au fost sesizați prin apel la 112, cu privire la un incicent, ce avusese loc în cabinetul unui medic de familie din Bârla. Totodată, organele legii au fost anunțate că respectivul medic de familie ar fi eliberat adeverințe medicale, pentru solicitarea urnei mobile, fără a consulta pacienții.

„În baza sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului, pentru cercetări, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, pentru măsuri de menţinere a ordinii publice şi prevenirea săvârşirii de abateri de la normele de convieţuire socială. Din verificări s-a stabilit că medicul a eliberat mai multe adeverinţe medicale, în baza unor cereri care ar fi fost formulate în cursul aceleiaşi zile, de pacienţi aflaţi în evidenţa medicului de familie în cauză”, se arată în comunicat, potrivit sursei citate mai sus.

Mai mult decât atât, medicul în cauză dar și o altă persoană au formulat plângere prealabilă pentru săvârșirea infracțiunilor de de lovire a unui cadru medical.

Amendă pentru apelarea nejustificată a numărului de urgență

În același comunicat se precizează, potrivit sursei citate, că primul bărbat care a sunat la 112 a primit și o amendă de 2.000 de lei, pentru apelare nejustificată a numărului unic de urgență.

„Cu ocazia verificărilor s-a mai stabilit că persoanele care au pătruns în incinta cabinetului medical şi-ar fi însuşit mai multe adeverinţe medicale, în condiţiile în care termenul pentru depunerea cererilor pentru urna mobilă era ora 20,00, iar în acest fel persoanele în cauză nu au putut formula aceste solicitări”se preciează în comunicat, potrivit sursei citate mai sus.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări