Platforma ucraineană de livări medicamente Liki24 se mută din Polonia în România: regulile de aici nu sunt la fel de stricte ca în alte țări UE

Platforma ucraineană de livări medicamente Liki24 se mută din Polonia în România: regulile de aici nu sunt la fel de stricte ca în alte țări UE
Platforma ucraineană de livări medicamente Liki24 se mută din Polonia în România: regulile de aici nu sunt la fel de stricte ca în alte țări UE Foto. Pixabay

Liki24, o platformă ucraineană de comerț electronic pentru livrarea de medicamente, și-a încetat operațiunile pe piața poloneză și se va concentra pe dezvoltarea afacerii din România, a declarat vicepreședintele startup-ului ucrainean, Taras Potichny, invocând reglementările complicate, pentru Forbes Ucraina.

Consumatorii români ar avea o mentalitate similară cu cei ucraineni

Dintre cele trei țări – România, Ungaria și Italia – unde compania ucraineană generează profit, afacerile din România sunt cele care au crescut cel mai mult.

Consumatorii români au o mentalitate similară cu cei ucraineni și, în plus, prețurile pentru multe medicamente sunt similare, a explicat Potichny.

„În această dimineață am luat decizia atent cântărită că România este noua tendință pentru piața ucraineană, inclusiv pentru tehnologii”, a spus vicepreședintele. România a adoptat regulile europene, dar aceste reguli nu sunt încă la fel de stricte ca în alte țări din UE, afirmă Potichny, anunță Profit.

Liki24.com este un serviciu de livrare de medicamente lansat de Anton Avrinsky în 2017. Potrivit Forbes Ucraina, veniturile companiei au crescut de 4 ori în 2020, ajungând la 20 de milioane de dolari.

Compania a primit, de asemenea, cea mai mare rundă de investiții din istorie – 5 milioane de dolari – de la Horizon Capital, F1V, TA Ventures și alții.

După începerea războiului din Ucraina, veniturile companiei au scăzut la zero pe piața de origine, așa că aceasta a decis să-și consolideze pozițiile pe piețele europene.

Din vara anului 2022, Liki24.com lucrează la intensificarea expansiunii în Europa de Vest – în iulie, serviciul a fost lansat în Italia.

Urmăriți B1TV.ro și pe