PNL, primul în preferințele electoratului în Mehedinți. Sondajul Novel Research îi creditează pe liberali cu prima șansă la alegerile de duminică, atât în Drobeta-Turnu Severin cât și în județ

PNL, primul în preferințele electoratului în Mehedinți. Sondajul Novel Research îi creditează pe liberali cu prima șansă la alegerile de duminică, atât în Drobeta-Turnu Severin cât și în județ

PNL pornește cu prima șansă la alegerile locale de duminică din județul Mehedinți, potrivit sondajului de opinie realizat de Novel Research. Cercetarea îi creditează ca favoriți în cursă pe candidații liberalila Primăria Drobeta-Turnu Severin și Consiliul Județean Mehedinți, Daniel Olimpiu Cîrjan și Cristinel Pavel, dar și formațiunea în ansamblu este deasupra rivalelor politice în preferințele electoratului.

Spre exemplu, la votul politic pentru Primăria Drobeta-Turnu Severin, Daniel Olimpiu Cîrjan este cotat de sondaj cu 36,1% din voturile valabil exprimate, liberalul fiind urmat de social-democratul Marius Vasile Screciu (34,9%) și Constantin Gheorghe (20,9%), candidatul Pro România.

Potrivit aceluiași sondaj, pentru votul la Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, PNL este cotat cu 40,3%. În spatele liberalilor sunt PSD (37,9%) și Pro România (7,5%).

La votul pentru președinția Consiliului Județean Mehedinți, Cristinel Pavel este primul în preferințele electoratului, cu 37,9%, conform sondajului de opinie. Podiumul este completat de Aladin-Gigi Georgescu de la PSD (34,2%) și Nicolae Drăghicea de la Pro România (13,3%).

PNL domină votul politic la Consiliul Județean Mehedinți, unde sondajul îi arată pe liberali la un procent de 39,8%. În Top 3 ar mai intra PSD (37,4%) și Pro România (7,9%).

Sondajul de opinie a cuprins 1.001 respondenți și are o marjă de eroare de 3,1%. Cercetarea a fost efectuată între 29 august și 8 septembrie 2020, într-un eșantion reprezentativ pentru populația municipiului Drobeta-Turnu Severin cu drept de vot la alegerile locale.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”