Premieră: Israelul a început vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză. Campania, deschisă de președintele Isaac Herzog (VIDEO)

Premieră: Israelul a început vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză. Campania, deschisă de președintele Isaac Herzog (VIDEO)
Președintele Israelului, Isaac Herzog, a deschis oficial campania de vaccinare anti-COVID-19 cu a treia doză. Captură Video - France 24 / Youtube

Israelul a devenit, vineri, prima țară care a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Pot opta pentru aceasta persoanele de peste 60 de ani, deja dublu vaccinate, caer vor să-și sporească nivelul de anticorpi. Printre cei care au primit a treia doză se numără chiar președintele Isaac Herzog.

„Lupta împotriva pandemiei COVID e o luptă globală. Singurul mod de a învinge COVID e să acţionăm împreună! Împreună înseamnă să împărtăşim informaţii, metode, sfaturi. Israelul e deschis să împărtășească lumii informațiile pe care le va obţine prin această măsură îndrăzneaţă”, a declarat premierul Naftali Bennett, citat de Times of Israel.

Președintele israelian a dat startul vaccinării anti-COVID-19 cu a treia doză

La mijlocul acestei luni, autoritățile din Israel au autorizat administrarea celei de-a treia doze de vaccin pentru persoanele al căror sistem imunitar le fac deosebit de vulnerabile în fața COVID-19. Numai că o creștere a numărului de infectări și teama de tulpina Delta (indiană), mult mai contagioasă, l-a determinat pe premierul Naftali Bennett să anunțe o campanie de vaccinare cu o a treia doză a persoanelor în vârstă de 60 de ani şi peste. Cei care sunt interesați trebuie, însă, să aștepte cinci luni de la administrarea celei de-a doua doze.

Cel care a deschis oficial campania a fost președintele țării, Isaac Herzog, care are 60 de ani. Acesta a primit serul la Spitalul Sheba, situat la periferia oraşului Tel Aviv.

„Primul meu apel după ce îmi voi termina anunţul va fi către cea mai dragă persoană pentru mine, mama mea, pe care o voi îndemna să facă vaccinul imediat!”, a mai declarat premierul Naftali Bennett.

De duminică, și Ungaria va începe vaccinarea anticoronavirus cu a treia doză. Acest lucru nu a fost până acum aprobat la nivelul Uniunii Europene. Nici SUA nu au luat deocamdată vreo decizie în acest sens.