Premieră la Premiile Nobel 2020. Nu s-a mai întâmplat asta de 76 de ani

Premieră la Premiile Nobel 2020. Nu s-a mai întâmplat asta de 76 de ani

Ceremonia fizică de decernare a Premiilor Nobel 2020,a fost anulată, din cauza pandemiei de COVID-19. Anularea ceremonieinu s-a mai întâmplat din 1944, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Tradiționalul eveniment va fi înlocuit cu o mică ceremonie de decernare a premiului penrtu Pace, la Oslo, într-un format redus, în condiții speciale, anunțat de directorul Insitutului norvegian Nobel. Marea ceremoniear fi trebuit să aibă loc la Stockholm.Câștigătorii vor fi anunțați între 5 și 12 octombrie.

Premiile Nobel se acordă în următoarele domenii: medicină, fizică, chimie, literatură, economie și pace.În 2020, laureații vor primi premiile în țara în care au reședința.

Donald Trump, nominalizat la Premiile Nobel

Nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace 2021, Donald Trump i-a sunat deja pe cei doi deputați scandinavi care au venit cu inițiativa, pentru a le mulțumi.

Cei doi oficiali nordici l-au propus la începutul lunii septembrie pe Donald Trump pentru Premiul Nobel 2021, pentru rolul pe care l-a avut în acordul de normalizare dintre Israel și Emiratele Arave Unite, dar și pentru eforturile sale de apropiere dintre Serbia și Kosovo.